O MINTE SCLIPITOARE. Puștiul de 12 ani, cu un IQ MAI MARE decât al lui EINSTEIN, uimește lumea cu o NOUĂ TEORIE A RELATIVITĂȚII – VIDEO

Redactor:
Mihai Schiau
Jacob (12 ani) i-a uimit pe profesorii de la prestigiosul Institut de Astrofizică Princeton (SUA), după ce mama lui le-a trimis acestora un videoclip în care băiatul "jongla" cu unele dintre cele mai dificile concepte matematice

Jacob (12 ani) i-a uimit pe profesorii de la prestigiosulInstitut de Astrofizică Princeton (SUA), după ce mama lui le-atrimis acestora un videoclip în care băiatul „jongla” cu uneledintre cele mai dificile concepte matematice, scrie Daily Mail.

Cu un IQ de 170 (mai mare decât Albert Einstein, al cărui IQ erade 160), Jacob este deja la facultate, iar profesorii lui spun căbăiatul ar putea lucra deja în cercetarea doctorală. Băiatul minunea învățat singur analiză, algebră, geometrie și trigonometrie și ledă meditații colegilor de clasă, care sunt mult mai mari decâtel.

Acum, Jacob lucrează de zor la ceea ce el susține că este”varianta îmbunătățită a teoriei relativității”.

Mama lui, neștiind dacă băiatul ei aberează sau este un geniu, atrimis Institutului de Astrofizică din Princeton un videoclip încare Jacob își explică teoria.

Scott Tremaine, un profesor de acolo, a confirmat autenticitateateoriei. Într-un e-mail trimis mamei lui Jacob, profesorul a scris:”Sunt impresionat de pasiunea lui pentru fizică și de câte știe lao vârstă atât de fragedă. Teoria pe care o propune (n.r. în video)implică unele din cele mai grele probleme din fizică. Oricine poaterezolva așa ceva se înscrie pentru premiul Nobel”.

La trei ani rezolvapuzzle-uri din 5.000 de piese, la opt ani erastudent

Jacob a fost diagnosticat, de la o vârstă fragedă, cu sindromulAspergers (o formă mai ușoară de autism). Părinții lui erau foarteîngrijorați că băiatul n-a vorbit până la vârsta de doi ani.

Ei au înțeles mai târziu că băiatul avea un dar special, cândJacob a început să umple pagini întregi cu figuri geometrice înspațiu și ecuații complexe. La vârsta de trei ani, rezolvapuzzle-uri din 5.000 de piese și, după ce se uita câteva minute peo hartă, recita toate numele de străzi de acolo.

La opt ani, terminase liceul și era admis la facultatea deastrofizică avansată din cadrul Universității Indiana. Prezența luiîn clasă îi cam irita la început pe colegii lui, care au peste 18ani. Însă, ulterior, ei au ajuns să apeleze la Jacob în caz că nuștiau să rezolve o problemă. „Multă lume crede că e greu săvorbești cu un geniu, dar Jacob explică fizica pe înțelesultuturor”, spune o colegă a băiatului.

Profesorul John Ross spune că, în momentul în care Jacob pune oîntrebare la ora sa, în sală se face liniște. „E cu două clasepeste toți colegii lui. După ore, vine la mine în birou și îmi puneîntrebări și mai detaliate. Alți copii de vârsta lui au probleme cufracțiile, iar el își ajută colegii mai mari”.

Părinții lui Jacob spun că băiatul are uneori probleme cusomnul, din cauză că „vede” în mod constant numere. Dar Jacob atransformat insomnia într-un avantaj: lucrează de zor la teoria sadespre relativitate. Următorul pas, conform profesorilor lui: Jacobva lucra în cercetare, pe bani mulți.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide