O MINTE SCLIPITOARE. Puștiul de 12 ani, cu un IQ MAI MARE decât al lui EINSTEIN, uimește lumea cu o NOUĂ TEORIE A RELATIVITĂȚII – VIDEO

O MINTE SCLIPITOARE. Puștiul de 12 ani, cu un IQ MAI MARE decât al lui EINSTEIN, uimește lumea cu o NOUĂ TEORIE A RELATIVITĂȚII - VIDEO
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 22/11/2012, 15:42

Jacob (12 ani) i-a uimit pe profesorii de la prestigiosulInstitut de Astrofizică Princeton (SUA), după ce mama lui le-atrimis acestora un videoclip în care băiatul „jongla” cu uneledintre cele mai dificile concepte matematice, scrie Daily Mail.

Cu un IQ de 170 (mai mare decât Albert Einstein, al cărui IQ erade 160), Jacob este deja la facultate, iar profesorii lui spun căbăiatul ar putea lucra deja în cercetarea doctorală. Băiatul minunea învățat singur analiză, algebră, geometrie și trigonometrie și ledă meditații colegilor de clasă, care sunt mult mai mari decâtel.

Acum, Jacob lucrează de zor la ceea ce el susține că este”varianta îmbunătățită a teoriei relativității”.

Mama lui, neștiind dacă băiatul ei aberează sau este un geniu, atrimis Institutului de Astrofizică din Princeton un videoclip încare Jacob își explică teoria.

Scott Tremaine, un profesor de acolo, a confirmat autenticitateateoriei. Într-un e-mail trimis mamei lui Jacob, profesorul a scris:”Sunt impresionat de pasiunea lui pentru fizică și de câte știe lao vârstă atât de fragedă. Teoria pe care o propune (n.r. în video)implică unele din cele mai grele probleme din fizică. Oricine poaterezolva așa ceva se înscrie pentru premiul Nobel”.

La trei ani rezolvapuzzle-uri din 5.000 de piese, la opt ani erastudent

Jacob a fost diagnosticat, de la o vârstă fragedă, cu sindromulAspergers (o formă mai ușoară de autism). Părinții lui erau foarteîngrijorați că băiatul n-a vorbit până la vârsta de doi ani.

Ei au înțeles mai târziu că băiatul avea un dar special, cândJacob a început să umple pagini întregi cu figuri geometrice înspațiu și ecuații complexe. La vârsta de trei ani, rezolvapuzzle-uri din 5.000 de piese și, după ce se uita câteva minute peo hartă, recita toate numele de străzi de acolo.

La opt ani, terminase liceul și era admis la facultatea deastrofizică avansată din cadrul Universității Indiana. Prezența luiîn clasă îi cam irita la început pe colegii lui, care au peste 18ani. Însă, ulterior, ei au ajuns să apeleze la Jacob în caz că nuștiau să rezolve o problemă. „Multă lume crede că e greu săvorbești cu un geniu, dar Jacob explică fizica pe înțelesultuturor”, spune o colegă a băiatului.

Profesorul John Ross spune că, în momentul în care Jacob pune oîntrebare la ora sa, în sală se face liniște. „E cu două clasepeste toți colegii lui. După ore, vine la mine în birou și îmi puneîntrebări și mai detaliate. Alți copii de vârsta lui au probleme cufracțiile, iar el își ajută colegii mai mari”.

Părinții lui Jacob spun că băiatul are uneori probleme cusomnul, din cauză că „vede” în mod constant numere. Dar Jacob atransformat insomnia într-un avantaj: lucrează de zor la teoria sadespre relativitate. Următorul pas, conform profesorilor lui: Jacobva lucra în cercetare, pe bani mulți.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Au BUBUIT CAZURILE de COVID la CONSTANȚA: INCIDENȚA a DEPĂȘIT PRAGUL de 10 la mie
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
ADIO LOC DE MUNCĂ pentru că REFUZĂ VACCINAREA! Îi dă AFARĂ PE TOȚI deja
România se zguduie din temelii! Cîțu nu mai dă nicio șansă românilor. E crunt ce...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...