O nouă disciplină în universități: iPhoneografia, arta de a face fotografii profesioniste cu un iPhone

Redactor:
Laura Holban
Un colegiu din Marea Britanie a înființat primul curs din lume la care se predau lecții de făcut fotografii cu un iPhone

Un colegiu din Marea Britanie a înființat primul curs din lume la care se predau lecții de făcut fotografii cu un iPhone. Cursurile de „iPhoneografie” au fost înființate la sugestia fotografului Richard Gray, care crede că iPhone-ul este un gadget suficient de performant pentru a surprinde imagini profesioniste fără a fi necesare alte echipamente.

În plus, Gray spune că utilizatorii telefoanelor de la Apple sunt norocoși că au acces la aplicații de editare ingenioase și gratuite, totul pentru a avea un bun punct de plecare în arta fotografiei, notează Daily Mail.

Cursul, implementat la Kensington și Chelsea College din Londra, este făcut să tranforme orice novice în ale fotografiei într-un profesionist în doar cinci săptămâni. Profesorul Gray a explicat cum lecțiile de fotografie cu iPhone pornesc de la principii fundamentale pe care trebuie să le știe orice fotograf cum ar fi compoziția sau setarea luminii. Cursul costă 115 lire sterline și presupune ca fiecare învățăcel să-și aducă propriul gadget Apple și să aibă la dispoziție încă 20 de lire pentru a achiziționa aplicațiile optime pentru a deprinde abilitățile necesare.

„Cele mai importante sunt aplicațile pentru iPhone, deoarece există mii și mii la dispoziția clientului. Unele sunt foarte simple, implică doar câteva filtre retro, iar altele sunt mult mai complexe și necesită editarea manuală a fotografiilor”, a explicat Gray.

Profesorul britanic speră ca acest curs să le deschidă studenților apetitul spre fotografie la modul serios și să le dea încredere că pot face acest lucru și fără cele mai scumpe echipamente de pe piață.

Gray a vorbit despre cele mai populare aplicații foto pentru iPhone, cum ar fi Instagram și Hipstamatic, aplicații care le permit utilizatorilor să își editeze rapid imaginile, lăsând loc pentru fotografii creative. „Ca să descarci aplicația asta, dai puțini bani sau uneori deloc.

În schimb, pentru Photoshop poți ajunge să plăteștii mii de lire”, și-a justificat alegerea nonconformistul profesor. „Dacă unii dintre sceptici ar arunca un ochi peste comunitățile de iPhoneografii, ar putea întâlni fotografii puternice și oameni foarte creativi. Cu aplicațiile potrivite și puțină îndemânare, iPhone-ul poate fi un instrument creativ foarte puternic”, a conchis profesorul.

Inchide