O proteină, responsabilă de apariția senzației de teamă

Redactor:
Mădălina Chițu
O proteină, responsabilă de apariția senzației de teamă
Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară pentru ștergerea permanentă a amintirilor traumatizante, deschizând astfel calea către obținerea unor medicamente eficiente împotriva sindromului posttraumatic

Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționarăpentru ștergerea permanentă a amintirilor traumatizante, deschizândastfel calea către obținerea unor medicamente eficiente împotrivasindromului posttraumatic, relatează dailymail.co.uk, citat deMediafax.

Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins din Statele Uniteau reușit să elimine o proteină dintr-o anumită regiune acreierului, responsabilă cu reapariția senzației de teamă. Testeleau fost efectuate pe șoareci. După eliminarea proteinei, șoareciinu au mai retrăit senzația de teamă asociată în trecut cu sunetelefoarte puternice.

Specialiștii americani au studiat circuitele nervoase dinnucleul amigdalian, acea zonă a creierului unde se declanșeazăsenzația de frică, în cazul oamenilor și al animalelor. Folosindsunete pentru a produce frica, oamenii de știință au remarcatfaptul că anumite celule din nucleul amigdalian au produs o sarcinăelectrică mai mare, după ce șoarecele în cauză a fost expus, brusc,la sunete de intensitate ridicată.
Cercetătorii au detectat creșteri temporare în concentrația uneiproteine – receptor AMPA permeabil la calciu -, la câteva ore dupăapariția senzației de frică, care a atins apogeul la circa 24 deore de la producerea sunetelor și a dispărut 48 de ore maitârziu.

Tags:
Inchide