• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

O senatoare belgiană propune o „grevă a sexului”, până la rezolvarea crizei politice din țară

O senatoare belgiană propune o „grevă a sexului”, până la rezolvarea crizei politice din țară
O senatoare a lansat un apel către soțiile parlamentarilor din Belgia să declanșeze o "grevă a sexului" națională, până când țara va avea un nou Guvern, în cea mai recentă inițiativă amuzantă, generată de cea mai lungă criză politică din regat

O senatoare a lansat un apel către soțiile parlamentarilor dinBelgia să declanșeze o „grevă a sexului” națională, până când țarava avea un nou Guvern, în cea mai recentă inițiativă amuzantă,generată de cea mai lungă criză politică din regat, informeazăsite-ul bbc.co.uk. Această decizie vine după ce oficialii politiciflamanzi și francofoni nu au reușit încă să formeze o nouăcoaliție, la opt luni de la alegerile din 13 iunie 2010.Aproximativ 35.000 de persoane au ieșit în stradă la Bruxelles, la23 ianuarie, pentru a-și exprima exasperarea.

Actorul Benoit Poelvoorde a propus la rândul său ca belgienii săînceteze să se mai bărbierească până la formarea unui Guvern. „Eramîn Kenya când Benoit Poelvoorde a lansat ideea sa”, a explicat ierisenatoarea socialistă flamandă Marleen Temmerman, de profesieginecolog. „Acest lucru ne-a făcut să râdem, dar ne-am întrebat cear putea face femeile. Interlocutoarele noastre kenyene ne-auamintit cu maximă seriozitate că ele au lansat un apel la o grevă asexului în 2009, după violențe politice grave, pentru a incitaoficialii politici să se înțeleagă”, a precizat Temmerman.

Acesta a completat că deși nici un studiu științific nu va puteaconfirma vreodată efectul acestui apel, „după câteva săptămâni,Kenya avea un Guvern stabil”.

Trebuie menționat că soția premierului Raila Odinga, Ida,afirmase că susține inițiativa.

La revenirea sa în Belgia, Temmerman a publicat un articol încare le propune belgienelor să urmeze exemplul kenyan. „Nu cred căprea multe femei vor practica abstinența, nici că va avea un efectasupra negocierilor, dar este mai bine să râdem de această situațiecomplet blocată – chiar dacă este cu adevărat preocupantă – decâtsă cădem în frustrare și resentiment”, precizează MarleenTemmerman.

Ideea de „grevă a sexului” vine încă din antichitate, după cumarată comedia Lysistrata – o scriere a dramaturgului grecAristofan. Potrivit operei acestuia, o grevă a sexului a dus laîncheierea războiului Peloponeziac, care a durat 10 ani.

Inchide