O tânără a fost trimisă acasă, după ce ar fi venit într-o fustă „prea scurtă” la serviciu. „Am avut un atac de panică, nu mai puteam respira. M-am simțit umilită”

Redactor:
Gandul
Lillie Cattell, în vârstă de 18 ani, a fost trimisă acasă de o doamnă de la Resurse Umane, deranjată de stilul ei vestimentar. Tânăra lucra de 11 luni la compania imobiliară Warwick Estates din Harlow, Marea Britanie.

Potrivit adolescentei, cei de la Resurse Umane s-au plâns de fusta ei „prea scurtă” și au trimis-o acasă să se schimbe.

Lillie Cattell lucra de 11 luni la Warwick Estates, o companie de administrare a imobiliarelor din Harlow, scrie mirror.co.uk. Săptămâna trecută, aceasta a fost luată deoparte de o colegă.

Doamna de la HR i-a transmis că are fusta prea scurtă și „nepotrivită” pentru locul de muncă respectiv.

„Mi-a zis că m-am îmbrăcat necorespunzător și m-a trimis acasă să mă schimb. Am fost frustrată, deoarece am mai purtat aceste haine la muncă. Am zis „bine” și am plecat”, a povestit adolescenta.

Lillie s-a simțit umilită și a fost nevoită să-i spună șefului de ce pleacă. „Am avut un atac de panică în mașină, nu mai puteam respira. Am oprit pe drum și am plâns isteric, a venit tata să mă ia. M-am simțit umilită. Tata mi-a zis să depun plângere și asta am făcut.

Nu a existat nicio urmă de empatie, nu am luat contact cu managerul sau directorul. Eu câștig puțin și se așteptatu să fac 40 de minute până acasă, pentru a-mi schimba hainele, pentru asta plătesc benzina… Am vrut să mă descurc bine, dar pur și simplu nu pot câștiga”, a declarat Lillie.

Lillie, originară din Hoddesdon, spune că i s-a propus să participe la o întâlnire despre situația de față, pe care a refuzat-o și s-a plâns că angajatorii au tratat-o „ca pe un copil”.

Adolescenta va părăsi compania în 4 septembrie, după ce și-a înaintat demisia în 5 august și a precizat că nu va da înapoi, din cauza acestui incident.

Lillie, care consideră că a fost îmbrăcată corespunzător, crede că firma trebuie să facă schimbări în politicile de prevenire a unor evenimente de genul acesta.

„Trebuie să existe un cod vestimentar, pentru că tinerele nu vor purta aceleași haine ca și doamnele de 40-50 de ani”, a spus fata. Warwick Estates Property Management Ltd a refuzat să comenteze situația.

Inchide