Oamenii de știință au descoperit mecanismul prin care fast-foodul creează dependență

Redactor:
Mădălina Chițu
Oamenii de știință au descoperit mecanismul prin care fast-foodul creează dependență
Mâncarea de tip fast-food distruge abilitatea creierului de a controla apetitul

Mâncarea de tip fast-food distruge abilitatea creierului de acontrola apetitul, este concluzia unui studiu realizat de oameniide știiță de la Universitatea Washington din Seattle.

Experții susțin că alimentele grase de tip fast-food distrugcelulele creierului responsabile pentru controlul apetitului, faptcare duce la un cerc vicios al obezității, informează Daily Mail.

Cercetările au stabilit în urma experimentelor realizate înlaborator de ce este atât de greu pentru persoanele obeze să scapede kilogramele în plus. Astfel, experții au hrănit un grup de cobaicu ceea ce ei numesc „dietă americană bogată în grăsimi” și auconstatat că aportul lor caloric s-a dublat trei zile maitârziu.

Studii suplimentare au arătat că șoarecii de laborator auprezentat și o inflamație localizată la nivelul hipotalamusului,acea parte a creierului care conține neuroni ce controleazăapetitului. Inflamația a dispărut câteva zile mai târziu, dar arevenit după patru săptămâni.

Dr. Joshua Thaler, coordonatorul experimentului, a detectat,împreună cu echipa sa, o reacție a țesutului cerebral la aceastăleziune, numită glioză. „Glioza poate fi observată în mod normal înafecțiuni ce privesc lezarea neuronală, cum ar fi scleroza multiplăsau accidentul vascular cerebral. Glioza pe care au observat-ocercetătorii poate fi un răspuns de protecție al creierului. Amdetectat de asemenea și prejudicierea și, eventual, pierdereaneuronilor care controlează greutatea corporală”, a precizat dr.Thaler.

Cercetătorul a completat că această leziune a creierului poatefi efectul apărut în urma consumului excesiv de mâncăruri bogate îngrăsimi, care oferă o nouă explicație pentru dificultatea pe care oîntâmpină oamenii obezi atunci când vine vorba de scăderea îngreutate.

Oamenilor de știință nu le este încă clar dacă leziuneaneuronală este permanentă, dar este cert că aceasta contribuie lacreșterea în greutate. „Dacă s-ar crea medicamente noi care sălimiteze leziunea neuronală pe durata consumului de alimente înexces, atunci acestea ar putea combate cu succes epidemia deobezitate”, conchide coordonatorul studiului.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide