Obiecte ale lui Keith Flint, fostul solist Prodigy, vândute la licitație pentru sute de mii de euro

Redactor:
Ana Obretin
Obiecte ale lui Keith Flint, fostul solist Prodigy, vândute la licitație pentru sute de mii de euro
Bunuri ce i-au aparținut lui Keith Flint, fostul solist al trupei Prodigy, scoase la licitație pentru a acoperi datoriile artistului, au fost vândute pentru suma totală de 400.000 de euro, potrivit contactmusic.com.

Vedeta formației britanice Prodigy a murit în luna martie, la vârsta de 49 de ani. Pentru acoperirea datoriilor artistului, estimate la 8,4 milioane de euro, casa de licitații Cheffins Fine Art din Cambridge a scos, joi, la vânzare obiecte ce i-au aparținut lui Flint, printre care s-au aflat piese vestimentare, obiecte de artă și mobilier din casa muzicianului din comitatul Essex.

Cele mai mari sume au fost obținute de trei premii MTV Music decernate artistului, vândute pentru suma totală de 18.500 de euro. De asemenea, două trofee NME au fost vândute pentru 9.000 de euro.

Keith Flint a fost descoperit decedat în dimineața zilei de 4 martie, de echipa de medici și de polițiștii chemați la locuința sa din Dunmow, Essex. În aceeași zi, Liam Howlett, fondator al trupei The Prodigy, a anunțat că Flint s-a sinucis.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezență pe scenă plină de energie, dar și un aspect fizic ieșit din comun, mai ales cu coafura și tatuajele sale. Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil și l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraș. Inițial, Flint a fost dansatorul trupei și a debutat ca solist cu piesa „Firestarter”, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

Trupa britanică The Prodigy și-a lansat al șaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul „No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului „The Day is My Enemy”, lansat în 2015. În 2015, după lansarea celui de-al șaselea album de studio, „The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii. Membrii formației The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, și că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înființată în 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) și „The Day Is My Enemy” (2015). Printre piesele care au adus faimă grupului se numără „Voodoo People”, „No good”, „Firestarter”, „Breathe” și „Smack My Bitch Up”. Nominalizată la două premii Grammy și cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincții, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards și cinci MTV Europe Music Awards.

Inchide