Om vs. Rechin. Mărturia impresionantă a bărbatul care se lasă intenționat mușcat de rechini de peste 40 de ani: Frica este un lucru amuzant – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu
Om vs. Rechin. Mărturia impresionantă a bărbatul care se lasă intenționat mușcat de rechini de peste 40 de ani: Frica este un lucru amuzant – VIDEO
Încă din 1970, Jeremiah Sullivan era unul dintre cei mai cunoscuți oameni pentru interacțiunile directe cu rechinii.

„Am fost mușcat de mii de ori. Am fost aruncat de colo-colo, bătut destul de rău. Aproape că am avut dinții scoși”, a declarat Jeremiah.

În prezent, Jeremiah are 60 de ani și este un biologist marin care s-a scufundat de mii de ori și s-a lăsat intenționat mușcat de rechini.

„Studiem interacțiunile dintre oameni și rechini și singurele de care sunt interesat sunt acelea care sunt cele mai realistice și adevărate pentru a putea astfel să protejăm pe oricine dacă se întâmplă să ajungă în mare, dar și să învățăm comportamentul și capacitățile acestor prădători, totul pentru a avea interacțiuni cât mai sigure”, a continuat biologistul pentru Daily Beast.

Pe 17 iule, National Geographic va difuza un episod special – Man vs. Shark – în care Jeremiah se lasă intenționat mușcat de un rechin tigru pentru a putea testa rezistența constumului de protecție din latex. Însă, ținând cont că dinții unui astfel de rechin sunt atât de puternici încând pot distruge cu ușurință carcasa unei țestoase, biologistul și-a riscat cu adevărat siguranța.

„Am fost destul de încrezător în ceea ce făceam, dar interacțiunea cu rechinul tigru am păstrat-o pentru mai târziu, sunt cunoscuți pentru mușcăturile lor distrugătoare care fac multe daune”, a povestit biologul.

Acesta a mărturisit că în 98% din cauzri rechinii devin violenți și atacă doar dacă oamenii reacționează în mod greșit, stimulându-le agresivitatea.

De zeci de ani bărbatul se ocupă de dezvoltarea unor costume speciale pentru scanfandrii care să îi protejeze cât mai bine atunci când interacțiunea cu viața biologică marină, în special cu rechinii. 

Foto: Pixabay

 

Inchide