Orășelul de vis supranumit „Veneția Olandei”. VIDEO

Redactor:
Laura Holban
Pentru oricine își dorește o viață simplă și liniștită, destinația ideală este Giethoorn, Olanda. Orășelul este parcă scos din povești. Nu are șosele, iar accesul se face pe apă, pe pe cei 6,5 kilometri de canale amenajate, pe micuțele cărări sau traversând podurile arcuite.

Pentru oricine își dorește o viață simplă și liniștită, destinația ideală este Giethoorn, Olanda. Orășelul este parcă scos din povești, locuitorii acestuia putând să se plimbe numai pe apă, pe cei 6,5 kilometri de canale amenajate, pe micuțele cărări sau traversând podurile arcuite, notează Daily Mail.

Situat în provincia Overijssel, micuțul oraș le impune locuitorilor să-și lase mașinile la intrare și se urce în bărcuțe. Giethoorn a devenit un adevărat punct turistic și a primit și pseudonimul de „Veneție” a Olandei. De asemenea, potecile, gospodăriile situate la marginea apei și canalele frumoase au fost sursă de inspirație pentru regizorul olandez Bert Haanstra care le-a inclus în filmul său „Fanfare”, în anul 1958.

Inchide