OSCAR 2012. 15 statuete Oscar, scoase la licitație la Hollywood

Redactor:
Florin Badescu
OSCAR 2012. 15 statuete Oscar, scoase la licitație la Hollywood
Cincisprezece statuete Oscar, inclusiv trofeul acordat scenaristului filmului "Cetățeanul Kane", vor fi scoase la licitație, săptămâna viitoare, la Hollywood, informează contactmusic.com.

Cincisprezece statuete Oscar, inclusiv trofeul acordat scenaristului filmului „Cetățeanul Kane”, vor fi scoase la licitație, săptămâna viitoare, la Hollywood, informează contactmusic.com.

La două zile după cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar, care va avea loc pe 26 februarie, 15 statuete aurii vor fi scoase la licitație, la Hollywood. Aceasta va fi cea mai mare colecție de statuete Oscar din istorie care va fi scoasă la vânzare în cadrul aceluiași eveniment.

Printre cele 15 statuete se numără trofeul primit de Herman J. Mankiewicz pentru scenariul filmului clasic din 1941 „Cetățeanul Kane”, trofeul primit de pelicula „Cavalcade”, în 1933, la categoria „cel mai bun film al anului”, și trofeul primit de Gregg Toland, în 1939, pentru filmul alb-negru „La răscruce de vânturi”.

Licitația va fi organizată de casa Nate D. Sanders din Los Angeles, iar specialiștii se așteaptă ca tranzacțiile totale să depășească 2 milioane de dolari.

Citiți aici totul despre FILME OSCAR 2012

Inchide