• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

OSCAR 2012. Care sunt filmele și actorii cu cele mai mari șanse la marele premiu

OSCAR 2012. Care sunt filmele și actorii cu cele mai mari șanse la marele premiu
Anul acesta criticii favorizează o serie de filme foarte diferite și cu subiecte mai riscante decât cele de anul trecut

Față de anul trecut, când criticii dădeau drept câștigător fie filmul „Rețeaua de socializare”, fie pelicula „Discursul Regelui”, anul acesta nu există un favorit clar la premiile Oscar, pentru că filmele care ar putea fi nominalizate anul acesta sunt foarte diferite și au subiecte atipice.

Portalul IndieWire a făcut o listă cu filmele favorite la Oscar în 2012. La categoria Cel mai bun film ar putea fi nominalizate următoarele pelicule:

Primul film mut din ultimii 80 de ani, The Artist, se află pe această listă. Povestea are loc între anii 1927 și 1932, când are loc tranziția de la filmul mut la cel sonor. Un mare actor de la Hollywood, care și-a câștigat renumele prin rolurile sale din filme mute, nu poate să se adapteze noii cinematografii și pierde totul. Între timp, o tânără admiratoare din zilele lui de glorie, pe care a ajutat-o să își facă un drum în industra filmului, ajunge o mare vedetă la Hollywood.

Drama The Descendants, în care joacă George Clooney, este foarte apreciată de critici și cel mai probabil va fi nominalizată la categoria Cel mai bun film. Pelicula spune povestea unei familii în care mama a două fete se află în comă la spital. Tatăl fetelor (George Clooney), care până atunci nu și-a luat foarte în serios rolul de părinte, trebuie să aibă grijă de ele și să le pregătească sufletește pentru moartea mamei lor.

Hugo este primul film 3D al regizorului Martin Scorsese și spune povestea fantastică a lui Hugo Cabret, interpretat de Asa Butterfield, care trăiește într-un loc secret dintr-o gară. Tânărul încearcă să găsească o cheie în formă de inimă care deschide un automat misterios pe care i l-a lăsat moștenire tatăl său. Automatul este un robot mecanic care scrie.

Un alt film favorit la Oscar este the Help, în care o autoare din anii ’60 scrie o carte despre ce înseamnă să fii servitoare în sudul Statelor Unite.

Un alt film care ar putea fi nominalizat la Oscar este Midnight in Paris, regizat de Woody Allen. Filmul spune povestea lui Gil, interpretat de Owen Wilson, un scriitor de succes de la Hollywood care vizitează capitala Franței împreună cu soția și socrii săi. În Paris, Gil ajunge să fie trimis înapoi în timp, în anii ’20, unde cunoaște personalități precum Salvador Dali, Ernest Hemingway sau Pablo Picasso.

Conform Hollywood Reporter, la categoria Cel mai bun actor favoriții sunt:

George Clooney pentru rolul său din the Descendans, unde joacă rolul unui tată care trebuie să aibă grijă de copiii lui, fiindcă mama lor se află în comă la spital.

Leonardo DiCaprio în J.Edgar, film regizat de Clint Easwood care redă povestea carierei directorul FBI-ului – J. Edgar Hoover. Criticii l-au lăudat pe DiCaprio pentru maniera în care a interpretat rolul.

Actorul francez Jean Dujardin ar putea fi nominalizat pentru prestația sa din filmul mut „The Artist”, care a fost un adevărat succes.

Michael Fassbender a fost apreciat de critici pentru rolul său din filmul „Shame”, unde îl joacă pe newyorkez-ul Brandon Sullivan, un bărbat care nu-și poate controla pornirile sexuale.

Un alt favorit al Oscarurilor de anul acesta este Brad Pitt pentru rolul său din filmul Moneyball, care a fost foarte apreciat de critici și de public.

Pentru categoria Cea mai bună actriță, the Hollywood Reporter scrie că printre favorite se numără și Glenn Close pentru rolul său din Albert Nobbs, unde joacă o femeie care s-a deghizat în bărbat fiindcă în societatea vremii, femeile aveau foarte puțină libertate.

Viola Davis ar putea fi nominalizată la categoria pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din The Help.

O altă favorită pentru Oscar este acrița Michelle Williams care a jucat rolul lui Marilyn Monroe în My Week with Marilyn. Williams a fost foarte apreciată pentru modul delicat și emoțional în care a interpretat-o pe Marilyn Monroe.

A devenit deja o tradiție a Academiei Americane de Film să o nominalizeze pe Meryl Streep, care anul acesta ar putea să câștige Oscarul pentru rolul său din The Iron Lady unde o joacă pe Doamna de Fier a Marii Britanii. Streep a fost, ca întotdeauna, foarte apreciată pentru talentul său actoricesc remarcabil.

Actrița Tilda Swinton ar putea fi nominalizată pentru rolul său din filmul We need to talk about Kevin, o adaptare a romanului cu același nume scris de Lionel Shriver și publicat în 2003. Tilda Swinton joacă rolul mamei unui adolescent care a comis un masacru la liceul său și care și-a omorât tatăl și sora mai mică.

Citește și..
Inchide