• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

OSCAR 2012. CHRISTOPHER PLUMMER: cel mai bătrân actor care a primit vreodată un Oscar

OSCAR 2012. CHRISTOPHER PLUMMER: cel mai bătrân actor care a primit vreodată un Oscar
Cristopher Plummer, artistul în vârstă de 82 de ani de a luat Oscarul pentru ,,cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestația sa remarcabilă din "Beginners"

Cristopher Plummer, artistul în vârstă de 82 de ani de a luat Oscarul pentru ,,cel mai bun actor în rol secundar”, pentru prestația sa remarcabilă din „Beginners”. Născut în Canada, în 1929, acesta și-a început cariera actoricească la Montreal, orașul său natal. Cu toate acestea, abia în 1954 a urcat pe o scenă, la New York, după care a avut mai multe apariții pe Broadway. S-a impus mai ales ca actor de teatru, fiind una dintre figurile marcante ale Teatrului Național din Anglia și al Festivalului Stratford, din Canada. În plus, acesta nu și-a neglijat studiile, obțiinând un doctorat în arte la New York. În 1968, plummer a fost onorat de Reginei Elisabeta a Marii Britanii, cu titlul de cavaler al Ordinului canadian, cel mai inalt titlu de onoare al acestei țări.

L-a întruchipat pe jurnalistului TV Mike Wallace iîn „The Insider” și pe F. Lee Bailey în producția TV „American Tragedy”, produsă de NBC.
A primit numeroase premii atât în Canada, cât și în Marea Britanie, SUA, sau Austria. Este dublu laureat al premiilor Tony și Emmy.

Jurnaliștii americani susțin că anul trecut a fost unul care a reluat în mare parte teme și motive din producțiile cineamatografice ale anului 2010, dar nu au lipsit totuși elementele de noutate. Tocmai de aceea, filmele incluse în listă au toate șansele de a lua un Oscar, în cadrul celei de-a 84-a ediție de a premiilor, care va avea loc pe 26 februarie la Kodak Theatre, în Los Angeles.

 

Inchide