OSCAR 2012. MESAJ INCREDIBIL la mall în Berceni: „Stimați clienți, vă aducem la cunoștință faptul că filmul…”

Redactor:
Raluca Ion
Titrare specială pentru filmul cu cele mai mari șanse la Oscar

„Artistul”, comedia mută regizată de Michel Hazanavicius care a obținut 10 nominalizări la Oscar, ajunge pe 24 februarie în cinematografele din România. La casele de bilete de la Cinema City din mallul Sun Plaza, spectatorul este avertizat din start: „Stimați clienți, vă aducem la cunoștință faptul că filmul ‘Artistul’ este un film MUT și ALB-NEGRU!!! Vă mulțumim”.

Sursa foto: Movieblog

Pelicula mută, care a obținut șapte premii BAFTA și câte un Glob de Aur pentru Cel mai bun film de comedie și pentru Cel mai mai bun actor de comedie (Jean Dujardin), a avut o primire călduroasă din partea criticilor. Însă acest lucru i-a lăsat reci pe câțiva britanici care au văzut filmul în Liverpool. Mai mulți spectatori au cerut banii înapoi după ce și-au dat seama că „Artistul” este un film mut și alb-negru. „Odeon Liverpool One confirmă faptul că a rambursat banii pe bilete unui număr mic de invitați, care nu știau că ‘Artistul’ este un film mut”, a declarat un reprezentant al lanțului de cinematografe citat de The Telegraph.

Regizorul Michel Hazanavicius a comentat ironic incidentul. „Am aflat acest lucru și mi se pare hilar. Dacă aș putea să le dau spectatorilor un sfat acesta ar fi să ceară banii înapoi de fiecare dată când văd un film la care nu se așteaptă. Dacă nu e scris pe afiș că e un film prost și ei cred că e un film prost, să ceară banii înapoi!”, a spus Hazanavicius citat de IMDB.

„Nu vrem să mințim pe nimeni”

„Nu vrem să mințim pe nimeni, nu vrem să aducem în cinematograf pe cineva care nu ar gusta acest film. Însă am scris pe afiș că este vorba despre un film mut și pentru a-i face curioși pe spectatori, pentru a le arăta ceea ce are filmul special. Suntem mândri că l-am adus, cred că are mari șanse la Oscar”, a declarat pentru gândul Oana Florea, reprezentantul Forum Film, distribuitorul filmului în România.

Reprezentanții City Mall spun că rolul avertismentului de la casa de bilete este acela de a preveni eventualele dezamăgiri. „Afișul este pentru ca spectatorii care își doresc altceva să nu fie dezamăgiți, chiar dacă este un film nominalizat la Oscar. Vom avea însă luni seara o vizionare de presă și vom vedea dacă vom mai păstra respectivul bilet”, spune Alexandra Vasilescu, reprezentant City Mall.

Pe Movieblog, blogul care a publicat fotografia cu afișul lipit la casele de bilete, avertismentul este comentat astfel: „Un film care vrea să păcalească spectatorii își face loc în cinematografele noastre. E înșelător, alb-negru și mut. Cu majuscule și trei semne de exclamare. Be afraid, be very afraid!”.

Pelicula „Artistul”, cu Jean Dujardin și Berenice Bejo, spune povestea unui star al filmului mut, George Valentin, care decade odată cu apariția sonorului.

Criticul de film Irina Nistor și-ar dori ca tributul adus Epocii de Aur a Cinematografiei să obțină cât mai multe premii Oscar: „Într-o lume a IMAX-ului și a 3D-ului, Hazanavicius a obținut magie, fără tertipuri, fără efecte speciale„, spune Irina Nistor.

Citiți aici totul despre FILME OSCAR 2012

Inchide