• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Ozonoterapia – tratament eficient în tratarea bolilor reumatice

Ozonoterapia – tratament eficient în tratarea bolilor reumatice
Ozonoterapia este o terapie alternativă care ajută la vindecarea afecțiunilor reumatice, a artrozelor și a lombosciaticei

Medicii ortopezi spun că odată cu venirea frigului tot mai multe persoane acuză dureri de articulații, semne care anunță prezența unei afecțiuni reumatice. Medicamentele antiinflamatoare reprezintă tratamentul alopat împotriva acestor boli. Însă specialiștii spun că există o alternativă care redă mobilitatea și diminuează durerile încă de la prima ședință.

Ozonoterapia este terapia care ajută la vindecarea afecțiunilor reumatice, a artrozelor și a lombosciaticei.

Dr. Hancu Iurie, medic spercialist Ortopedie, de la o clinică privată din Capitală, susține că acest tratament ajută la intensificarea circulației sangvine și eliminarea rezidurilor metabolice.

„Orice țesut vătămat prezintă o oxigenare slabă. Cu ajutorul ozonoterapiei, bazată pe un amestec de oxigen și ozon, țesutului i se oferă, la nivel celular, elementul vital, esențial pentru reparație și revenire la starea de normalitate, de sănătate. Trebuie menționat faptul că acest tip de terapie poate fi aplicat cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Terapia oxigen – ozon nu generează alergii sau intoleranțe și nu are reacții adverse”, a declarat dr. Iurie.

Peste 30% din europeni suferă de boli reumatice

Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății arată că peste 30% din populația adultă a Europei suferă de boli reumatice, care sunt dealtfel cele mai frecvente afecțiuni cronice întâlnite pe continent. Cifrele din România indică faptul că aproape 20% din totalul consultațiilor din medicina primară sunt generate de bolile reumatice.

Cum acționează ozonoterapia

Tratament stimulaeză regenerarea organică la nivel celular. Ozonoterapia ajută, în același timp la eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, la reducerea inflamațiilor, la reglarea PH-ul și imbunătățește circulației sângelui.

În cazul bolilor reumatologice, discopatii, herniei de disc sau a afecțiunilor inflamatorii ale articulațiilor eficiența terapeutică ridicată se datorează acțiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare și de refacere a funcției articulare și acțiunii reparatorie asupra terminațiilor nervoase periferice.

Medicii spun că ozonoterapia acționează perfect asupra cauzelor afecțiuniilor reumatice. Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numară oxigenarea masivă a țesuturilor afectate de inflamație și durere, intensificarea circulației sangvine și eliminarea rezidurilor metabolice și a toxinelor din articulațiile aflate în suferință. De asemenea, acest tratament asigură blocarea secreției substanțelor care autoîntrețin inflamația și durerea, stimulază mecanismele reparatorii în organism, crescând mobolitatea.

Rezultatele benefice se resimt după prima ședință

„Datorită acțiunii sale de ameliorare a metabolismului și de protejare a vaselor sanguine ozonoterapia este eficientă și recomandată în tratamentul complicațiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea și stoparea fenomenelor de îmbătânire a organismului, pentru creșterea perfomanțelor fizice și intelectuale”, a mai declarat Dr. Hancu Iurie.

O ședinta de ozonoterapie durează între 15-20 de minute. Efectele încep să se resimtă încă de la prima ședință, dar medicii recomandă pentru început o cură de 12 ședințe. Specialiștii recomandă ca pacientul să revină pentru două-trei ședințe pe lună. Prețul unei cure de ozonoterapie este de 50 lei.

Inchide