Pădurile verticale din Milano. Un proiect imobiliar inedit

Redactor:
Alexandra Pele
Bosco Verticale este un proiect imobiliar inedit din orașul italian Milano, care presupune înălțarea a două turnuri gemene al căror exterior va integra un gard viu format din arbuști, copaci și alte plante

Bosco Verticale este un proiect imobiliar inedit din orașul italian Milano, care presupune înălțarea a două turnuri gemene al căror exterior va integra un gard viu format din arbuști, copaci și alte plante, relatează The Daily Mail.

Cei doi zgârâie-nori vor avea 27 de etaje de-a lungul cărora se vor planta 730 de copaci, 5.000 de arbuști și 11.000 de alte plante. „Ideea unei păduri verticale a apărut când am fost implicați într-o acțiune de plantare a unor copaci”, explică Michele Brunello, managerul proiectului. Conceptul ieșit din comun este menit să reducă spațiul ocupat de rezidenții orașului, și-așa numeroși, dar și să ofere un spațiu de locuit nepoluat.

Clădirile vor fi gata în 2012, iar prețul apartamentelor va fi diferit în funcție de etaj și suprafață. Astfel, pentru 80 de metri pătrați, la un etaj inferior, italienii vor scoate din buzunar în jur de 630.000 de euro, iar pentru un apartament de 200 de metri pătrați, la un etaj superior, vor achita chiar și până la două milioane de euro.

Plantele, și mai ales copacii aleși, au fost testați într-o turbină de vânt astfel încât să nu existe riscul de a se răsturna în timpul unei furtuni. De asemenea, în alegerea plantelor s-a ținut cont de anotimpuri, astfel încât clădirea să aibă mereu o cromatică diferită de la sezon la sezon.”Este deosebit și nu se aseamănă cu nimic din ce s-a făcut până acum”, a mai precizat Brunello.

Inchide