Pământul va avea parte de un al doilea „soare”, anul acesta, susține un fizician australian

Redactor:
Ioana Erdei
Pământul va avea parte de un al doilea „soare”, anul acesta, susține un fizician australian
Pământul va avea parte de un al doilea "soare", anul acesta, timp de câteva săptămâni, când una dintre cele mai strălucitoare stele, Betelgeuse, se va transforma într-o supernova, susține un fizician australian, citat de dailymail.co.uk.

Pământul va avea parte de un al doilea „soare”, anul acesta,timp de câteva săptămâni, când una dintre cele mai strălucitoarestele, Betelgeuse, se va transforma într-o supernova, susține unfizician australian, citat de dailymail.co.uk.

Explozia va fi atât de strălucitoare încât, deși steaua se aflăîn constelația Orion, situată la 640 de ani lumină de Terra, arlumina cerul în timpul nopții la fel de puternic ca Soarele.

Totuși, momentul în care va avea loc explozia face obiectul unordiscuții între specialiști.

În termeni astronomici, Betelgeuse urmează să se transfome însupernova în viitorul apropiat.

Brad Carter, de la University of Southern Queensland, Australia,a declarat, vineri, că explozia va avea loc înainte de 2012 – sauîn orice moment în următorul milion de ani.

Pe internet au apărut deja speculații potrivit cărora supernovaar avea legătură cu predicțiile din calendarul Maya privindsfârșitul lumii în 2012.

Totuși, experții spun că, în condițiile în care Betelgeuse s-artransforma în supernova, acest lucru va avea loc la o distanță marede Terra și nu ne va afecta planeta.

Betelgeuse este a doua stea ca strălucire din constelația Orionși, totodată, a noua stea ca strălucire de pe bolta cerească.

Betelgeuse este o supergigantă roșie, iar dacă ar fi plasată încentrul sistemului solar, suprafața sa externă s-ar extinde pânăundeva între orbitele lui Marte și Jupiter.(Mediafax)

Inchide