• Publicat:
Magazin

Papa Francisc, provocat să devină vegetarian în Postul Paștelui, pentru UN MILION de dolari

Papa Francisc, provocat să devină vegetarian în Postul Paștelui, pentru UN MILION de dolari
Un grup care militează pentru protecția mediului îl provoacă pe Papa Francisc să devină vegetarian în Postul Paștelui, contra sumei de un milion de dolari, care ar ajunge în contul unei fundații umanitare.

Genesis Butler, o activistă pentru drepturile animalelor din SUA, în vârstă de 12 ani și fundația Million Dollar Vegan, i-a transmis o scrisoare Papei, care dă o importanță tot mai mare schimbărilor climatice, informează CNN.

„Vă scriu azi cu cel mai mare respect și apreciere pentru faptul că vorbiți despre schimbările climatice, distrugerea habitatului și poluare. Ne reamintiți că Pământul este un o casă în care locuim cu toții”, a scris Butler în scrisoarea publicată de ziare din toată lumea.

Butler a citat o rugăciune a Papei Francisc, din 2015, denumită Laudato si, în care solicită „schimbarea stilului de viață, a producției și consumului”, pentru a proteja mediul înconjurător. Schimbările climatice, adaugă Papa, „reprezintă una din principalele provocări ale umanității” și vor afecta în mod disproporționat cele mai sărace pături sociale.

Studiile au arătat că trecerea la o dietă pe bază de plante este una din cele mai eficiente metode de minimizare a impactului asupra mediului. Creșterea de animale, a mai scris Butler, este responsabilă pentru 14,5% din emisiile globale de gaze de seră.

 

„Cu 815 milioane de oameni care suferă de foame, imaginați-vă câte persoane înfometate ar putea fi hrănite dacă nu am mai irosi resursele alimentare”, a mai spus fetița.

Butler a devenit vegetariană la vârsta de șase ani și militează pentru drepturile animalelor. La 10 ani, copilul a participat la o conferință TED despre impactul consumului de produse animale asupra mediului.

Million Dollar Vegan, o fundație susținută de celebrități precum Paul McCartney, Woody Harrelson și Mena Suvari, promovează alimentația vegetariană, care ar putea diminua foametea, schimbările climatice și suferința animalelor.

 

Anul acesta, Postul Paștelui începe în 6 martie și durează până pe 18 aprilie. Dacă Papa Francisc ar accepta provocarea lui Butler, suma de un milion de dolari va fi donată în contul unei fundații alese de el, de către Blue Horizon International Foundation, un ONG american care are ca scop „accelerarea procesului de eliminare a animalelor din lanțul global de alimentație”. Vaticanul nu a răspuns deocamdată apelului lui Butler.

×
Inchide