• Publicat:
Magazin

Patru zile în plus la concediu pentru nefumători: Motivul pentru care o companie a luat această decizie

Patru zile în plus la concediu pentru nefumători: Motivul pentru care o companie a luat această decizie
Măsura a fost luată după ce directorul a descoperit că angajații care fumează petrec peste o oră în fiecare zi în pauza de țigară, relatează Daily Mail.

Don Brydon, directorul unei companii din Wiltshire, Marea Britanie a hotărat să își stimuleze angajații să se lase de fumat prin a-i răsplăti pe cei nefumători cu patru zile libere în plus pe an, relatează Daily Mail.

Directorul companiei a luat această decizie după ce a observat că angajații fumători își iau pauză de zece minute pentru fiecare țigară fumată, ceea ce înseamnă chiar și o oră pe zi, timp în care ceilalți colegi de-ai lor lucrează.

Inițiatorul acestei măsuri radicale a fost inspirat de o postare pe social media în care se spunea că angajații nefumători ar trebui să aibă patru zile de odihnă în plus.

Astfel directorul companiei a demarat de la începutul lunii ianuarie proiectul celor 4 zile libere în plus acordate nefumătorilor.

Brydon speră că ideea lui va inspira și alte companii să adopte această măsură. 

Unul dintre angajații nefumători ai companii s-a aratăt extrem de entuziasmat și consideră că inițiativa va motiva pe mulți dintre colegi să se lase de fumat.

Directorul companiei consideră decizia ca un demers menit să încurajeze și să răsplătească membrii companiei. 

Inchide