Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision 2014

Redactor:
Madalina Cerban
Paula Seling și Ovi vor reprezenta România la Eurovision 2014
Paula Seling și Ovi au câștigat selecția națională pentru Eurovision 2014

Piesa „Miracle”, interpretată de Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), a fost compusă de Ovidiu Cernăuțeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg și Frida Amundsen.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internațională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai și va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Melodia „Miracle”, care va reprezenta România la Eurovision, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) și prin televoting (50%).

Juriul selecției naționale a Eurovision a fost format din: Mădălin Voicu (președintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes și Bobby Stoica.

Mădălin Voicu a anunțat pe scena de la Brașov direct melodia câștigătoare a selecției naționale, respectiv „Miracle”, interpretată de Paula Seling și Ovi.

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mirela Vaida Boureanu (12 puncte), Paula Seling și Ovi (10 puncte) și Anca Florescu (8 puncte).

După anunțarea câștigătorului selecției naționale a Eurovision, Ovi a spus: „Vă mulțumim din suflet. Suntem onorați. Ne-ați pus o povară mare pe umeri”.

La rândul său, Paula Seling a spus că „se întâmplă miracole, momente ca acesta”. Ea a mulțumit celorlalți concurenți pentru show-ul pe care l-au făcut și pentru fiecare clipă frumoasă pe care au oferit-o telespectatorilor. „Vă promitem că vom face tot ce putem ca să vă facem mândri că ne-ați ales pe noi”, a mai spus Paula Seling.

În urma preselecției, în selecția națională a Eurovision au intrat: Paula Seling și Ovi – „Miracle”, Bere Gratis – „Despre mine și ea”, The dAdA – „Unpredictable”, The Zuralia Orchestra – „You Know”, Vizi Imre – „Kind of Girl”, Anca Florescu – „Hearts Collide”, Silvia Dumitrescu – „Fiorul iubirii”, Renée Santana feat. Mike Diamondz – „Letting Go”, Ștefan Stan feat. Teddy K – „Breathe”, Naomy – „Dacă tu iubești”, Mirela Vaida Boureanu – „One More Time” și Marcel Șăl Crăciunescu – „Hardjock”.

Selecția națională a Eurovision a fost prezentată de Nicolle Stănese. Iuliana Tudor, Sonia Argint Ionescu, Eda Marcus și Tudor Furdui, Marian Marin, Alina Stancu, Eveline Păuna, Mihai Constantin și Ligia Munteanu, Iuliana Marciuc, Miruna Munteanu și Mircea Dinescu au urcat, pe rând, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov, prezentându-i pe cei 12 finaliști ai selecției naționale Eurovision 2014.

Selecția națională Eurovision 2014 a fost transmisă, în direct, sâmbătă, de la ora 20.30, pe TVR 1, TVR HD, TVRi și pe platforma online TVR+.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfășura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 și 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfășura în Copenhaga, după ce ediția de anul trecut a concursului a fost câștigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide