Peelingul pe bază de lapte praf și fulgi de ovăz ameliorează ridurile

Redactor:
Vlad Mironescu
Peelingul pe bază de lapte praf și fulgi de ovăz ameliorează ridurile
Peelingul reprezintă o formă „agresivă" de curățare a tenului, cu scopul de a corecta anumite imperfecțiuni, precum ridurile, urmele de acnee sau petele.

Peelingul reprezintă o formă „agresivă” de curățare a tenului,cu scopul de a corecta anumite imperfecțiuni, precum ridurile,urmele de acnee sau petele. Mai mult, peelingul ajută atât lacurățarea tenului în profunzime cât și la deblocarea porilor,operațiuni necesare în cazul tenului încărcat. De regulă, acest tipde tratament se face într-un cabinet de cosmetică cu ajutorulacizilor din fructe în concentrație mare sau a unor substanțeabrazive, precum cristalele de aluminiu.

Consultantul în frumusețe Dana Sota spune că acest tratament sepoate face și acasă cu ajutorul făinii de grâu. Ingredientelenecesare pentru acest tip de peeling sunt: o lingură de făină degrâu, o linguriță de lapte praf, două de fulgi de ovăz și douălinguri de migdale măcinate. Fulgii de ovăz se amestecă cumigdalele și se râșnesc pentru a se obține un praf fin. Prafulobținut este pus într-un vas de plastic și este amestecat cu făinade grâu și laptele praf, peste care se toarnă o jumătate de cană deapă fierbinte până se obține o pastă omogenă.

Cu ajutorul unei pensule pasta este aplicată pe față, gât șidecolteu. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute după care seîndepărtează cu apă caldă, cu mișcări circulare. Pentru a oferitenului o mai bună elasticitate și luminozitate, mișcările se facdin interior spre exterior. „Este bine de știut că peelingul vaavea un efect sporit dacă înainte de aplicare pielea se înmoaie laabur sau la duș”, explică Dana Sota.

Specialistul recomandă ca procedura să fie efectuată cel multodată pe săptămână. Tratamentul facial este ideal pentru persoanelecare au tenul gras, deoarece acest tip de piele este destul deîncărcat și necesită o curățare mai atentă.

Inchide