Pentru a te lăsa de fumat ai nevoie de cinci ani și șapte tentative

Redactor:
Mădălina Chițu
Pentru a te lăsa de fumat ai nevoie de cinci ani și șapte tentative
Fumătorul obișnuit are nevoie de cel puțin șapte tentative, efectuate pe parcursul a cinci ani, înainte de a reuși să renunțe definitiv la fumat.

Fumătorul obișnuit are nevoie de cel puțin șapte tentative,efectuate pe parcursul a cinci ani, înainte de a reuși să renunțedefinitiv la fumat. Aceasta este concluzia unui studiu efectuatrecent de cercetătorii britanici de la Universitatea din Lancaster,informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Experții au analizatcomportamentul a peste 3.000 de fumători și foș­ti fumători și audes­coperit că cei mai mulți dintre aceștia au renunțat la fumatdeoarece se temeau de efectele negative ale fumatului pe termenlung asupra stării lor de sănătate.

„Renunțarea la fumat reprezintă o perioadă foarte dificilă șistresantă – în special în prima săptămână, când cele mai puternicesimptome sunt nevoia acută de nicotină și sevrajul”, declarăprofesorul Cary Cooper de la Universitatea Lancaster, coordonatorulstudiului. Specialistul adaugă că, pentru a trece cu bine pesteacea primă săptămână, ar fi indicat să aveți un prieten nefumător,cineva care să vă susțină și să vă încurajeze atunci când doriți săvă reapucați de fumat. „În plus, anumite momente ale zilei pot fimai dificil de suportat în comparație cu altele și v-ar fi de folosdacă v-ați menține mereu ocupat”, subliniază prof. Cooper.

Inchide