Placido Domingo ar fi trebuit să cânte alături de Conchita Wurst, dar s-a retras. Care este motivul invocat de tenor

Redactor:
Florin Badescu
Placido Domingo ar fi trebuit să cânte alături de Conchita Wurst, dar s-a retras. Care este motivul invocat de tenor
Tenorul spaniol Placido Domingo s-a retras din cauza unei afecțiuni medicale dintr-un spectacol pe care ar fi trebuit să îl susțină alături de Conchita Wurst pe scena Operei de Stat din Viena, informează contactmusic.com.

Celebrul tenor spaniol ar fi trebuit să cânte alături de Conchita Wurst, cântărețul travestit austriac care a câștigat ediția din 2014 a concursului Eurovision, în spectacolul intitulat „Pop meets Opera”, pe 17 mai. Placido Domingo a fost înlocuit în acest show de tenorul peruan Juan Diego Florez.

Reprezentanții Operei de Stat din Viena nu au dezvăluit natura afecțiunii de care suferă Placido Domingo, însă starea de sănătate precară a artistului spaniol l-a obligat să își amâne seria de cinci reprezentanții ale operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi pe care ar fi trebuit să le susțină pe scena aceleiași instituții vieneze începând din 10 mai.

Placido Domingo urmează să revină pe scena Operei de Stat din Viena într-un spectacol care va avea loc pe 18 mai.

Este pentru a doua oară când starul spaniol s-a îmbolnăvit în ultimele două luni – la începutul lunii aprilie, artistul, în vârstă de 74 de ani, a fost nevoit să se retragă dintr-un spectacol programat la Opera Metropolitan din New York. Locul său din opera „Ernani” de Verdi a fost luat de tenorul italian Luca Salsi.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forța și versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele și tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

Travestitul originar din Austria Conchita Wurst a devenit un fenomen în țara sa după apariția, în 2011, în emisiunea „Die Grosse Chance”. Modul în care a interpretat piesa „My Heart Will Go On”, de pe coloana sonoră a filmului „Titanic”, i-a adus celebritatea. Apoi, Conchita a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv în Germania. De asemenea, a susținut concerte și a devenit un simbol al cauzei gay.

Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth, a câștigat concursul cântecului european Eurovision 2014, a cărui finală a avut loc la Copenhaga, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Inchide