Planeta Albastră, acum și în HD

Redactor:
Laura Holban
Planeta Albastră, acum și în HD
NASA a făcut publică o imagine HD a planetei noastre, fotografia primind numele de „Blue Marble 2012"(„Bila de marmură albastră 2012").

NASA a făcut publică o imagine HD a planetei noastre, fotografia primind numele de „Blue Marble 2012”(„Bila de marmură albastră 2012”). În comparație cu fotografia originală „Blue Marble”, surprinsă de Apollo 17 în anul 1972, această fotografie este mult mai bună, notează Huffington Post.

Foto: NASA. Pământul fotografiat  în 1972.

„Blue Marble 2012” a fost realizată cu ajutorul imaginilor colectate de către satelitul Suomi NPP. Satelitul, care orbitează în jurul Pământului de 14 ori pe parcursul unei zile, a colectat imaginile pe data de 4 ianuarie 2012.

Foto: NASA. Pământul fotografiat  în 2012.

Suomi, lansat de NASA în 28 octombrie, este menit să colecteze informații referitoare la prognoza meteo și să-i ajute pe cercetători în studierea schimbărilor climaterice. În plus, satelitul, numit până acum National Polar-Orbiting Operational Environmental Satellite System Preparatory Project, va fi redenumit în onoarea omului de știință Verner E. Suomi, cunoscut și drept „părintele meteorologiei din satelit”.

 

×
Inchide