Poliția indiană i-a împrăștiat cu gaze lacrimogene pe cei 40.000 de susținători ai gurului Baba Ramdev, intrat în greva foamei pentru a lupta împotriva corupției

Redactor:
Laura Holban
Un carismatic guru yoga, Baba Ramdev, a început sâmbătă o grevă a foamei "până la moarte", cerând guvernului indian să ia măsuri împotriva corupției și a spălării de bani

Un carismatic guru yoga, Baba Ramdev, a început sâmbătă o grevăa foamei „până la moarte”, cerând guvernului indian să ia măsuriîmpotriva corupției și a spălării de bani. 40.000 de oameni auieșit în stradă să susțină manifestul lui Ramdev, care a fostîntrerupt la o zi distanță, când forțele de ordine au început săatace mulțimea cu spray-uri lacrimogene și bastoane, scrieDaily Mail. Polițiștii spun că i-au împrăștiat pe protestataripentru că erau prea mulți și nu le mai puteau asigura măsurile deprotecție.

Polițiștii care i-au înconjurat pe manifestanți Foto: DailyMail

Jandarmii care-i înconjurau pe manifrestanți i-au atacat cu gazelacrimogene și cu bastoane de lemn, generând un val de furieprintre aceștia, care au început să se răscoale și să arunce cupietre în forțele de ordine. „Mai mult de 40.000 de oameni s-auadunat la locul unde și-a început yoghinul greva foamei și nu eraposibil să le asigurăm tuturor protecția”, a spus Rajan Bhagat, unpurtător de cuvânt al poliției din New Delhi.

În timpul incidentelor, peste 60 de persoane au fost rănite,dintre care 23 făceau parte din forțele de ordine. Ramdev a reușitsă fugă, îmbrăcându-se în femeie, însă a fost prins de cătrepolițiști după nici două ore. Ulterior, bărbatul a fost eliberat șis-a întors la ashramul lui, în Dehradun, loc unde a promis că îșiva continua greva foamei. „Este un complot înpotriva democrației șiîmpotriva mea”, a declarat Ramdev. Yoghinul l-a acuzat pe premierulindian pentru că nu și-a ținut promisiunea de a-i pedepsi pe ceicare au furat din banii statului.

40.000 de oameni au fost înduplecați să părăsească locul șimanifestul cu spray-uri lacrimogene și bâte. Foto: DailyMail

Gurul, pe numele său real Swami Ramdev, a început greva foameisâmbătă, cu o sesiune de yoga și a anunțat că scopul său este acelade a eradica corupția din țară. Printre celelalte reforme pe carele solicita maestrul yoghin se numără introducerea pedepsei cumoartea pentru funcționarii publici corupți și repatrierea banilorplasați în conturi din străinătate care provin din șpăgi șitranzacții ilegale.

Baba Ramdev, una din cele mai cunoscute figuri yoghine dinIndia. Foto: Daily Mail

Ramdev este o figură cunoscută în India. Gurul are propriaemisiune la o televiziune indiană, în cadrul căruia învațăspectatorii o serie complexă de poziții de yoga.

Inchide