• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Posesorii de smartphone sunt stresați și simt „vibrații fantomă”. STUDIU

Posesorii de smartphone sunt stresați și simt „vibrații fantomă”. STUDIU
Posesorii de smartphone-uri sunt atât de dependenți de acestea, încât li se pare că simt „vibrații fantomă", fiind „disperați" să primească un telefon sau un mesaj, arată un studiu citat de Telegraph.

Posesorii de smartphone-uri sunt atât de dependenți de acestea, încât li se pare că simt „vibrații fantomă”, fiind „disperați” să primească un telefon sau un mesaj, arată un studiu citat de Telegraph.

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Worcester spun că posesorii de smartphone-uri devin „obsedați” să-și verifice e-mailul și conturile de pe rețelele de socializare și, prin urmare, sunt mai stresați decât ceilalți oameni.

De asemenea, foarte mulți au dezvăluit că li se pare că aud sau că simt cum telefonul vibrează, chiar dacă nu e cazul.

Specialiștii au testat 100 de posesori de smartphone-uri, pe care i-au supus unor chestionare și teste psihometrice. Ei au stabilit că o persoană este cu atât mai stresată cu cât își verifică mai des telefonul mobil. În plus, celor mai stresați li se pare că aud „vibrațiile fantomă”.

Cercetătorii spun că majoritatea celor chestionați și-au cumpărat smartphone-urile pentru a-i ajuta să-și organizeze mai bine munca. Totuși, după o perioadă, ei au început să-și verifice tot mai des telefoanele, pentru a fi la curent cu toate mesajele, e-mail-urile și postările de pe site-urile de socializare.

Profesorul Richard Balding, care a condus cercetarea, a avertizat că oamenii ar trebui să conștientizeze pericolul pe care gadgeturile îl au asupra muncii. „Folosirea smartphone-urilor crește rapid, la fel și stresul legat de rețelele de socializare. Organizațiile nu vor prospera dacă angajații lor sunt stresați, indiferent de sursa acestora de stres. Acestea ar trebui să își pună angajații să își închidă telefoanele mobile în timpul programului și să nu mai trimită mail-uri în interes de serviciu după program”, a explicat Balding.

Inchide