Povestea dramatică a adolescentei de 16 ani care a fost forțată să devină sclavă sexuală la Auschwitz

Redactor:
Alexandra Mortu
Povestea dramatică a adolescentei de 16 ani care a fost forțată să devină sclavă sexuală la Auschwitz
Cilka Klein, o adolescentă virgină, în vârstă de 16 ani, a fost forțată să devină sclava sexuală a comandantului lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Cilka, deși era virgină atunci când a fost închisă în lagăr, a fost abuzată sexual grav în repetate rânduri de către comandat și ținută în izolare față de celelalte persoane închise.

Aceasta avea oarecum niște privilegii precum mâncare mai multă și mai bună și haine mai groase, însă toate au venit cu un preț foarte mare.

Însă în momentul în care lagărul de concentrare a fost eliberat, în ianuarie 1945, Cilka a fost acuzată de colaborare cu autoritățile nemțești de către ruși și a fost trimisă la Vorkuta, o închisoare îngrozitoare din Siberia.

Timp de 10 ani, tânăra a fost supusă unor abuzuri constante și a trăit în condiții mizerabile.

Cilka, ulterior fiind cunoscută drept Cecilia, a fost eliberată abia în 1958 când s-a întors în Cehoslovacia, unde s-a îndrăgostit de Ivan Kovac, tot un fost deținut al gulagurilor rusești.

Întreaga viață, Cecilia a locuit în orașul Kosice și rareori vorbea despre ororile prin care trecuse în anii de tinerețe.

Povestea vieții ei este prezentată în romanul „Cilka”s Journey„, de Heather Morris.

Aceasta reprezintă un fel de continuare a primei sale cărți „The Tattooist Of Auschwitz„, care urmează să fie ecranizată. 

Foto: captură YouTube

 

Inchide