Premiile Darwin pentru cele mai stupide feluri de a muri, în 2011

Redactor:
Gândul
Premiile Darwin pentru cele mai stupide feluri de a muri, în 2011
Premiile Darwin sunt acordate anual, începând din 1994, pe pagina de internet darwinawards.com, oamenilor care și-au găsit sfârșitul într-un mod atât de absurd, încât umanitatea nu le poate decât mulțumi că au făcut-o, notează cinic inițiatorii

Premiile Darwin sunt acordate anual, începând din 1994, pe pagina de internet darwinawards.com, oamenilor care și-au găsit sfârșitul într-un mod atât de absurd, încât umanitatea nu le poate decât mulțumi că au făcut-o, notează cinic inițiatorii.

„Numite în onoarea lui Charles Darwin, părintele evoluției, Premiile Darwin îi comemorează pe cei care ne îmbunătățesc masa genetică, retrăgându-se singuri din ea”, scriu plini de umor autorii paginii de internet.

În 2011, primul loc și marele premiu Darwin revine fenomenului denumit „planking” – activitatea unei persoane care se așază orizontal, cu fața în jos, cu brațele pe lângă corp și rigizi ca o scândură, pe diverse obiecte sau suprafețe. Australianul Acton Beal, de 20 de ani, a excelat în acest sport dus deseori la extrem și a fost cel care a primit premiul. Post-mortem, conform tradiției premiilor.

„Planking”-ul reunește în mod ciudat inteligența și meșteșugul de a sta rigid ca o scândură în locații neobișnuite – trenuri, camioane, hidrante, motociclete, dulapuri, iar apoi trebuie să postezi fotografii pe care să le admire toți oamenii, descriu cei de la Darwin Awards fenomenul pornit din Australia.

Acton Beal, din Brisbane, Australia, a încercat să facă „planking” pe balustrada balconului său de la etajul 7, în jurul orei 4.30 dimineața. Gravitația și-a făcut treaba, iar tânărul a căzut de la etaj și a decedat.

Locul 2: Cu cască sau fără cască

Locul secund al Premiilor Darwin a fost adjudecat de un motociclist american de 55 de ani, din Onondaga, New York, care a murit în timpul unui protest împotriva unei legi care te obligă să porți cască de protecție. Evident, Philip Contos nu purta una, iar când motocicleta, un Harley Davidson din 1983, i-a derapat, protestatarul a fost omorât chiar de lipsa obiectului pe care îl ura atât de mult.

„Unele legi au fizica de partea lor, iar legile spun că un corp nu poate scăpa dintr-un impact fizic la viteză mare. Cum persoanele protejate cum trebuie scapă din accidente produse și la 145 km/h, este prudent să ai protecție. Prudent, dar obligatoriu?”, scriu cei de la Darwin Awards.

Tot ei răspund, citând un poet american: „Susțin că fiecare are dreptul inalienabil de a se duce dracului așa cum își dorește”.

Locul 3: Hoțul de sârmă de cupru

„Câți hoți mai trebuie să moară ca să se înțeleagă odată că nu ar trebui să furați sârmă de cupru? Pe lângă riscuri, nu e corect să provoci daune de mii de dolari, pentru a obține un profit de câteva sute de dolari. Hei, idioți imorali, nu este ecologic să distrugi mai mult decât obții în schimb”, scriu cei de la Darwin Awards.

Un adolescent de 16 ani din Leeds, Marea Britanie, ocupă locul trei al premiilor, după ce a murit electrocutat, în timp ce fura sârmă de cupru. Anul trecut, compania CE Electric din Anglia a avut 279 de furturi, numai în districtul West Yorkshire: „Îi rugăm pe hoți să se gândească la consecințe și la cât de mult riscă, pentru un câștig atât de mic. Semnele cu ‘pericol de moarte’ sunt afișate acolo pentru un motiv!”.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o MALADIE și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Dezvăluirile Andreei Berecleanu despre plecarea de la Antena 1
Inchide