Prezervativul și pilula, cele mai folosite metode de contracepție ale românilor. Steriletul utilizat de femei de peste 45 de ani

Redactor:
Ioana Erdei
Prezervativul și pilula, cele mai folosite metode de contracepție ale românilor. Steriletul utilizat de femei de peste 45 de ani
Prezervativul și anticoncepționalele sunt cele mai cunoscute metode de contracepție folosite de către români, arată un studiu realizat online de GfK România.

Prezervativul și anticoncepționalele sunt cele mai cunoscutemetode de contracepție folosite de către români, arată un studiurealizat online de GfK România. Concluziile cercetării arată că 95la sută dintre români știu de existența prezervativului, 94 la sută- de pilulele contraceptive, 83 la sută – de retragerea înainteaejaculării, 75 la sută de existența steriletului, 74 la sută – demetoda calendarului, în timp ce 72 la sută au auzit de pilula de adoua zi.

Metodele mai noi, cum ar fi plasturele contraceptiv șiprezervativul feminin, sunt cunoscute cu precădere de tinerii între18 și 24 ani. Persoanele cu educație superioară și venit net pegospodărie mai mare de 1000 lei sunt în general mai informatereferitor la metodele de contracepție, comparativ cu persoanele cuo educație sub medie și venit mic.

72 la sută dintre bărbații chestionați au indicat drept metodăde contracepție folosită prezervativul, în timp ce 44 la sută -retragerea înaintea ejaculării. Cercetarea mai arată că jumătatedintre respondenții de sex masculin sunt de acord cu folosireametodelor contraceptive, o treime nu le agreează, dar le considerănecesare, și doar unul din șase bărbați consideră că știe foartemulte despre aceste metode.

27 la sută dintre românce folosesc pilula ca metodăcontraceptivă, în vreme ce 20 la sută dintre ele nu se protejează.Potrivit studiului, puține femei folosesc metode de contracepțiefeminină. Cea mai mare parte a lor recurg la metodele specificebărbaților – prezervativul masculin, retragerea înainteaejaculării. Metoda calendarului este folosită în cuplurile de peste35 de ani. Tinerii între 18 – 24 ani folosesc în special pilulacontraceptivă – a cărei utilizare scade semnificativ în segmentulde peste 45 ani – și prezervativul masculin.

Inchide