Primul studiu care demonstrează că FRUMUSEȚEA chiar este ÎN OCHII PRIVITORULUI

Redactor:
Mădălina Chițu
Primul studiu care demonstrează că FRUMUSEȚEA chiar este ÎN OCHII PRIVITORULUI
Imaginea lucrurilor pe care le vedem este controlată de o zonă a creierului aflată în spatele ochilor

Dacă până în prezent sintagma „frumusețea se află în ochiiprivitorului” era doar o licență poetică, oamenii de știință de lao universitate londoneză au descoperit că expresia conține un mareadevăr. Potrivit specialiștilor, imaginea lucrurilor pe care levedem este controlată de o zonă a creierului aflată în spateleochilor, denumită „cortex orbitofrontal”, informează Daily Mail.

Cercetătorii spun că această parte a creierului se activează oride câte ori vedem ceva frumos, ținând cont de gusturile noastre înacest domeniu. Pentru a realiza această cercetare, experții aucerut unui grup de 21 de persoane, bărbați și femei, să evaluezefrumusețea unor tablouri, timp în care creierele lor erauscanate.

Rezultatele cercetării, publicate în jurnalul PLoS One, auarătat că acest „cortex orbitofrontal” s-a activat atunci cândsubiecții au văzut picturi care le plăceau cu adevărat, fără a seține cont de ceea ce era cu adevărat frumos sau nu.

„Dacă ar fi să ținem cont de gusturile fiecăruia dintre noi,atunci aproape orice se poate considera artă”, spune Semir Zeki,coordonatorul studiului.

Inchide