Privitul la televizor mai mult de 2 ore pe zi predispune la boli de inimă

Redactor:
Mădălina Chițu
Privitul la televizor mai mult de 2 ore pe zi predispune la boli de inimă
Persoanele care privesc la televizor timp de mai mult de două ore pe zi sunt expuse unor riscuri mai mari de a dezvolta maladii cardiace și de a suferi un infarct, afirmă autorii unui studiu realizat în Marea Britanie, citați de Mediafax.

Persoanele care privesc la televizor timp de mai mult de douăore pe zi sunt expuse unor riscuri mai mari de a dezvolta maladiicardiace și de a suferi un infarct, afirmă autorii unui studiurealizat în Marea Britanie, citați de Mediafax. Oamenii de științăau monitorizat timp de patru ani 4.512 voluntari scoțieni, care aucompletat cu regularitate chestionare în care precizau numărul deore petrecute în fiecare zi privind la televizor sau urmărind filmepe DVD, în fața computerului în afara orelor de muncă sau jucânddiverse jocuri pe computer și console de jocuri video.

De-a lungul stu­diului, 325 de per­soane au decedat. Dintreacestea, 215 au suferit un incident cardiac. Analizând obiceiurileacestor persoane, oamenii de știință au ajuns la concluzia că ratamortalității a fost cu 48 la sută mai mare pentru voluntarii cepetreceau mai mult de patru ore pe zi în fața unui ecran – în afaraorelor de muncă -, comparativ cu persoanele care petreceau maipuțin de două ore pe zi în fața unui ecran.

„Mulți oameni au obiceiul ca atunci când se întorc de la lucrusă aprindă televizorul și să rămână așezați sau lungiți în fațaecranului timp de mai multe ore. Este practic și ușor de făcut.Acest obicei este dăunător pentru inimă și pentru sănătatea noastrăîn general”, declară Emmanuel Stamatakis, expert în epidemiologieși sănătate publică la Colegiul Universitar din Londra.

Inchide