Gândul
23.04.2012
Magazin

Regizorul Ștefanis Lupu: Spectacolul „Blonda, chiorul si piticul” a fost cenzurat. Directoarea Sălii Dalles: E o piesă obscenă – VIDEO

Regizorul Ștefanis Lupu: Spectacolul „Blonda, chiorul si piticul” a fost cenzurat. Directoarea Sălii Dalles: E o piesă obscenă – VIDEO
Ștefanis Lupu, regizorul comediei "Blonda, chiorul și piticul", a declarat că directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut să schimbe titlul piesei, pentru a fi jucată în continuare acolo. Directoarea spune însă că spectacolul a fost anulat pentru că era obscen

Ștefanis Lupu, regizorul comediei „Blonda, chiorul și piticul”,a declarat că directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerutsă schimbe titlul piesei, pentru a fi jucată în continuare acolo.Directoarea spune însă că spectacolul a fost anulat pentru că eraobscen.

Regizorul Ștefanis Lupu a declarat vineri, pentru Mediafax, cădirectoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, a venit la el, în searapremierei (14 mai), și i-a spus: „Schimbați titlul și vedeți cefaceți ca să mai jucați”. În schimb, Iustina Cornel, directoareaSălii Dalles, care găzduia „Blonda, chiorul și piticul”, a afirmatcă decizia sa nu a avut de-a face cu titlul piesei, ci cu”obscenitatea limbajului” din spectacol.

„Piesa lui este o obscenitate de la început la sfârșit”, a spusIustina Cornel. „Nu aveam cum să scot publicul din sală, pentru căera premieră, dar dacă Ion Dalles ar vedea obscenitățile acesteas-ar răsuci în mormânt”, a adăugat ea. Directoarea Sălii Dallesconsideră că regizorul a ales să își facă reclamă prin acestscandal, după ce la premiera piesei a reușit să vândă doar treibilete.

În schimb, Ștefanis Lupu a spus că la premieră sala a fost plinăși că spectacolul nu este „cu nimic mai obscen decât ce se joacăacum”, adăugând că expresiile folosite în „Blonda, chiorul șipiticul” sunt „rupte din context” de către Iustina Cornel. „Estevorba de o mare dramă a societății în care trăim”, a descris elacțiunea din piesă. „Este vorba despre un medic care estedisponibilizat și pe care îl sună creditorii”, a adăugat regizorul.Potrivit acestuia, din galeria personajelor piesei „Blonda, chiorulși piticul” fac parte și un profesor de geografie disponibilizat,dar și polițiști anchetați.

Despre titlul piesei, Ștefanis Lupu a spus că acesta estesimbolic și „înseamnă puterea”. „În țara în care trăim noi, suntemși blonzi și chiori și pitici”, a explicat el, precizând că nuspeculează defectele fizice în spectacolele sale.

După premiera din 14 mai, piesa nu se va mai juca la SalaDalles. Directoarea Dalles, Iustina Cornel, a spus că, din punctulsău de vedere, contractul dintre Teatrul Odiseu, care pune în scenăpiesa „Blonda, chiorul și piticul”, și Universitatea Populară „IoanI. Dalles” este încheiat. Totuși, spectacolul va continua să fieprezentat în alte locuri din Capitală. În acest sens, Ștefanis Lupua precizat că spectacolul „Blonda, chiorul și piticul” va avea oreprezentație vineri seara în clubul La Scena, din București. „Amprimit telefoane să arăt spectacolul și în țară și vreau să îl ducși în zone rurale, unde nu există teatre”, a mai spus ȘtefanisLupu.

Din distribuția spectacolului „Blonda, chiorul și piticul” facparte Adriana Drăguț Jighirgiu, Cristi Martin, Ovidiu Ușvat, DariusMunteanu, Cătălin Braticevici și Ștefanis Lupu.

Oana Ghita, [email protected]

Inchide