Restaurantul în care clienții se bucură de ULTIMA MASĂ. Înaintea execuției, unul dintre criminali a cerut un hamburger, un ou fiert, piure și whiskey

Redactor:
Silviu Bănilă
Restaurantul în care clienții se bucură de ULTIMA MASĂ. Înaintea execuției, unul dintre criminali a cerut un hamburger, un ou fiert, piure și whiskey
În cartierul roșu Kabukichi, Shinjuku din Tokyo, Chim↑Pom, un colectiv artistic japonez, a deschis un restaurant în care sunt servite ultimele mese ale criminalilor în serie faimoși.
Restaurantul Ningen (Restaurantul Uman) va fi deschis până duminică, 28 octombrie și oferă meniurile cerute de criminali celebri, precum Gary Mark Gilmore, care au consumat produsele preferate înainte să fie executați, transmite thisisinsider.com.
 
 
Gilmore, un criminal în serie, a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, dar și pentru două CRIME, comise în Utah. Cazul său a căpătat notorietate după ce acesta a cerut pedeapsa cu moartea.

 

;

Pentru ultima sa masă, Gilmore a ales un hamburger, piure, un ou fiert și mai multe shot-uri de whiskey Jack Daniels.
 
Chim↑Pom oferă și ultima masă a lui John Wayne Gacy, un criminal și violator în serie din Chicago, care ar fi ucis circa 300 de tineri. Gacy, care se îmbrăca deseori în clovn la petrecerile pentru copii și era cunoscut în oraș drept un om exemplar, a mâncat, înainte de execuție, căpșuni, pui KFC, cartofi prăjiși și creveți fripți.
 
 
Restaurantul mai servește ultima masă a lui Joseph Paul Jernigan, un criminal din Texas, condamnat pentru crimă, care și-a donat cadavrul în scop științific. Acesta a cerut doi cheeseburgeri, o salată și un ceai cu gheață. Totuși, înainte să fie executat, Jernigan a refuzat ultima masă.
 
Acesta nu este primul proiect dedicat criminalilor în serie. În 2017, fotograful Henry Hargreaves a recreat în fotografii ultimele mese cerute de condamnații la moarte. Hargreaves este un critic al pedepsei capitale și a criticat decizia Texasului de a nu mai acorda dreptul la ultima masă pentru proscriși.
 
foto: Twitter Chim↑Pom / @ellieille / youtube.com
Inchide