RITUALUL barbar care A ȘOCAT EUROPA. Se întâmplă la câteva zeci de km de București

Redactor:
Laura Holban
Autoritățile încearcă să-i...

Bulgarii aplică o metodă de tortură pe câini, tradiția spunând că astfel animalele vor scăpa de rabie. Mai multe grupuri de activiști pentru drepturile animalelor au reușit să interzică aceste obiceiuri încă din 2006, însă localnicii unor sate izolate continuă să aplice astfel de tratamente acestor animale, anunță Daily Mail.

Timp de sute de ani, localnicii unui sat izolat din sud-estul Bulgariei au urmat această tradiție, primăvară după primăvară. Astfel, câinii sunt legați de o frânghie, agățată între doi stâlpi. Animalele sunt învârtite apoi pentru câteva secunde bune, cât se răsucește sfoara, iar apoi sunt lăsați să cadă într-o baltă, cu viteză, presupunând că aceste practici îi vor scăpa de rabie. După ce au fost învârtiți cu o viteză amețitoare, câinii speriați nu mai reușesc nici să înoate.

În ciuda faptului că această tradiție a fost interzisă prin lege, membrii unui grup care militează pentru drepturile animalelor, cu sediul în Sofia, au ieșit în inspecție pe malul râului Veleka. Aceștia vroiau să se asigure chiar ei că localnicii respectă normele în vigoare. Legea le permite totuși localnicilor să arunce animalele în apă și să le lase apoi să înoate până la mal, fără a le mai învârti însă.

„Nu este ideal, dar este mai bine decât înainte. Totuși, aceste tradiții sunt vechi de sute de ani. Nu se pot schimba peste noapte. Nu poți opri astfel de obiceiuri cu o simplă lege”, a mărturisit primarul satului, Petko Arnaoudov.

Inchide