Vlad Mironescu
23.04.2012
Magazin

Robbie Williams are simpatii politice comuniste

Robbie Williams are simpatii politice comuniste
Cântărețul britanic Robbie Williams consideră că ideologia comunistă - care susține o societate lipsită de clase, bazată pe principiul proprietății comune - este preferabilă capitalismului, informează music-news.com.

Cântărețul britanic Robbie Williams consideră că ideologiacomunistă – care susține o societate lipsită de clase, bazată peprincipiul proprietății comune – este preferabilă capitalismului,informează music-news.com.

Artistul britanic recunoaște că aceste convingeri politice ale saleîi creează uneori „probleme”, mai ales în această perioadă, cânddorește să își cumpere un automobil Rolls Royce, informeazăMediafax.

„Conspirație capitalistă? Sunt de acord cu voi. Sistemul va explodași cred că acest lucru se va petrece în curând. Dacă am putea facecomunismul să funcționeze fără corupție, aș fi de acord cu el.Automobilul Rolls Royce Phantom este simbolul suprem (în orice cazpentru mine) al dorinței noastre de a avea «lucruri». Ele sunt doarprostii. Consum, consum, consum. Ne aflăm într-un punct critic,prieteni”, a declarat cântărețul britanic pe blogul său.

„Atașați-vă bine centurile de siguranță, ne aflăm într-o cursăvijelioasă. Sunt un capitalist socialist, iar acest lucru măconduce spre un sentiment de vinovăție (sic)”, a adăugat RobbieWilliams.

În vârstă de 37 de ani, starul britanic pare atât de prins înaceastă dilemă creată de convingerile sale politice și de pasiunealui pentru lux, încât le-a cerut fanilor să îl ajute să se decidădacă merită să cheltuiască peste 300.000 de lire sterline pe unastfel de automobil.

„Am o problemă legată de modelul Rolls Royce Phantom în ultimavreme. De fapt, o am de câțiva ani. Mi-ar plăcea nespus să am unul(un astfel de automobil, n.r.). Însă mă gândesc mult la voi și laceea ce ați crede despre mine. Știu că ar fi o manifestare vulgarăa bogăției. Cred că în acest fel vă cer permisiunea. Hai să votăm.Dacă majoritatea votează pentru, atunci va fi ok, mă voi răsfăța cuun astfel de automobil. Dacă veți vota împotrivă, atunci nu-l voicumpăra. Serios!”, a adăugat cântărețul.

În luna iulie a anului trecut, Williams a făcut public faptul că seva reuni cu formația Take That, pe care a părăsit-o în 1995 pentrua se lansa într-o carieră solo. Cei cinci membri ai formației TakeThat nu mai cântaseră împreună de 15 ani, dar au lansat un noualbum, intitulat „Progress”, în noiembrie 2010. Albumulînregistrează vânzări spectaculoase, după ce fanii au cumpărat235.000 de copii în prima zi de la lansare.

Florin Badescu, [email protected]

Inchide