Rochia cu care Kate Middleton a eclipsat-o pe prima doamnă a Americii a fost făcută în România. Cât costă rochia în Marea Britanie și ce salarii au croitoresele românce

Redactor:
Laura Holban
Designul rochiei care a aparține brandului Reiss a făcut o bună impresie nu doar la întâlnirea cuplului princiar cu familia Obama, ci a fost și pe placul publicului larg care a văzut fotografii cu Catherine.

Rochia cu care a eclipsat-o Ducesa de Cambridge, Kate Middleton,pe Prima Doamnă a Americii a fost făcută în România. Rochia, care acostat 200 de euro, a fost realizată de către croitorese românceplătite lunar cu echivalentul a 193 de euro, scrie Daily Mail.

Designul rochiei care a aparține brandului Reiss a făcut o bunăimpresie nu doar la întâlnirea cuplului princiar cu familia Obama,ci a fost și pe placul publicului larg care a văzut fotografii cuCatherine.

După această întâlnire, cererea pentru acest model de rochie afost atât de mare încât website-ul companiei a cedat și toaterochiile s-au vândut în mai puțin de 24 de ore.

Modelul purtat de Ducesa de Cambridge a făcut ravagii. Foto:Daily Mail

Jurnaliștii de la Daily Mail au aflat că atelierele branduluipreferat al Ducesei se află într-o suburbie a Bucureștiului.Angajatele de acolo sunt plătite cu 1,14 euro pe oră, respectivcirca 5 lei pe oră, cu mult mai puțin decât alte muncitoare dinestul Europei. Realizarea rochiei de culoarea nisipului pe care apurtat-o soția prințului William nu a costat mai mult de 17euro.

Jurnaliștii britanici au fost șocați să vadă ce condiții demuncă le oferă angajatorul croitoreselor. Fabrica Rimcor EX în careacestea lucrează „aduce a clădire industrială, cu pereți înalți șiziduri din metal solid”. Ținând cont de salariul mic de care auaflat că beneficiază angajatele, Daily Mail s-a interesat laInstitutul Național de Statistică și a subliniat că angajații deaici sunt plătiți cu cel puțin 25 de euro pe lună mai puțin decâtsalariul mediu în industria în care lucrează.

Fabrica unde se fac rochii pentru ducese. Foto: DailyMail

Juliana Haita, o angajată care lucrează de 15 ani pentru RimcorEx, nu se plânge de condițiile în care lucrează, ba mai mult, lenumește decente. „Aceste lucruri sunt normale pentru mine. Suntobișnuită cu așa ceva”, a explicat femeia. O obiecție adusă deHaita sunt temperaturile mari din timpul verii, însă a explicat cătoți angajații primesc o jumătate de oră de pauză în plus în aceaperioadă.

Angajatele au aflat cu această ocazie că soția prințului Williama purtat o creație făcută de mâinile lor. „Mă bucur să știu că unlucru mic pe care eu îl fac aici, ajunge într-o sală de bal, undevaîn lume”, a declarat Haita.

Jurnaliștii britanici nu au uitat să precizeze că fabrica seaflă în imediata apropiere a unei comune locuite de țigani, unde,anul trecut, o fată de 10 ani a rămas însărcinată în urma uneirelații sexuale cu vărul ei.

Inchide