Românii au mâncat cărți pe pâine ca să afle cum să slăbească

Redactor:
Diana Marcu
Românii au mâncat cărți pe pâine ca să afle cum să slăbească
Atât de mult pun preț românii pe sfaturile în materie de nutriție ale lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, încât nu doar că i le fură la propriu din librării, ci le și cumpără

Atât de mult pun preț românii pe sfaturile în materie denutriție ale lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutuluide Cercetări Alimentare, încât nu doar că i le fură la propriu dinlibrării, ci le și cumpără. De altfel, în rețeaua Diverta, „Și noice mai mâncăm?” a lui Mencinicopschi e sus pe podium, în poziția delider, cu 5.988 de exemplare vândute și cu 104 exemplare furate,potrivit datelor rețelei de magazine. Pe urmele profesorului românse află Dan Brown, autorul unor thrillere de senzație. Interesat decriptografie, chei și coduri – care sunt o temă predilectă înpoveștile sale -, Brown i-a convins pe 4.556 de români să-i cumpere”Simbolul pierdut”, cea mai recentă scriere a sa publicată în limbaromână. La distanță de 360 de exemplare se află volumul „Mănâncă,roagă-te, iubește”, de Elizabeth Gilbert, publicat la Humanitas. Cuvânzări de 4.192 de exemplare, cartea a prins poziția a treia întopul celor mai vândute cărți ale anului trecut.

Clasamentul continuă cu „Secretul” Rhondei Byrne, vândut în3.477 de exemplare, și cu volumul laureatei Nobel Herta Müller,”Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”, cu 3.202 exemplarevândute.
Altădată preferatul românilor, Paulo Coelho cu al său „Învingătoruleste întotdeauna singur” ocupă poziția a șasea, cu 2.937 deexemplare vândute. Și Mihaela Rădulescu prinde top 10 al celor maibine vândute cărți, cu volumul său „Niște răspunsuri”, care i-aconvins pe 2.890 de români să îl cumpere.

Secretul nutriționistului

Profesorul Menci este singurul autor cu două volume înclasament. Dacă cea mai bine vândută carte a anului trecut înDiverta a fost „Și noi ce mai mâncăm?”, volumul „Și noi ce maimâncăm… ca să slăbim”, volumul al doilea, al aceluiași GheorgheMencinicopschi, ocupă poziția a opta în topul vânzărilor, 2.622 deexemplare. Nutriționistul îl întrece la mustață pe MirceaCărtărescu, care a vândut „Frumoasele străine” în 2.537 deexemplare.

„Uite cum își face omul dușmani”, mărturisește pentru gândulprof. Mencinicopschi. Cu un aer glumeț, celebrul medic – caredomină și în topul celor mai căutați autori români ai anului trecutlăsând în urmă nume precum Octavian Paler, Mircea Cărtărescu oriMarin Preda – spune că” nu a avut niciodată ambiții de scriitor”,dar și-a dorit mereu să fie cel mai bun în domeniul său. „Dacă șicărțile astea sunt o confirmare a acestei vechi dorințe, nu potdecât să mă bucur că am reușit astfel să pun o mică piatră lasănătatea românilor”, mai spune nutriționistul. „Am o satisfacție:că oamenii devin mai conștienți de ceea ce mănâncă și de felul încare se alimentează”. Menci promite că și în 2011 le va aduceromânilor un alt volum care să-i poarte semnătura. „Va fi o cartede rețete, ce va prezenta și modurile corecte de preparare aanumitor feluri de mâncare”, mai spune pentru gândulnutriționistul.

Tags:
Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mirela Vaida, dezvăluiri de senzație din trecut. Cu ce se ocupa vedeta la 18 ani:...
×
Inchide