Românii au mâncat cărți pe pâine ca să afle cum să slăbească

Românii au mâncat cărți pe pâine ca să afle cum să slăbească
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 25/04/2012, 11:15

Atât de mult pun preț românii pe sfaturile în materie denutriție ale lui Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutuluide Cercetări Alimentare, încât nu doar că i le fură la propriu dinlibrării, ci le și cumpără. De altfel, în rețeaua Diverta, „Și noice mai mâncăm?” a lui Mencinicopschi e sus pe podium, în poziția delider, cu 5.988 de exemplare vândute și cu 104 exemplare furate,potrivit datelor rețelei de magazine. Pe urmele profesorului românse află Dan Brown, autorul unor thrillere de senzație. Interesat decriptografie, chei și coduri – care sunt o temă predilectă înpoveștile sale -, Brown i-a convins pe 4.556 de români să-i cumpere”Simbolul pierdut”, cea mai recentă scriere a sa publicată în limbaromână. La distanță de 360 de exemplare se află volumul „Mănâncă,roagă-te, iubește”, de Elizabeth Gilbert, publicat la Humanitas. Cuvânzări de 4.192 de exemplare, cartea a prins poziția a treia întopul celor mai vândute cărți ale anului trecut.

Clasamentul continuă cu „Secretul” Rhondei Byrne, vândut în3.477 de exemplare, și cu volumul laureatei Nobel Herta Müller,”Încă de pe atunci vulpea era vânătorul”, cu 3.202 exemplarevândute.
Altădată preferatul românilor, Paulo Coelho cu al său „Învingătoruleste întotdeauna singur” ocupă poziția a șasea, cu 2.937 deexemplare vândute. Și Mihaela Rădulescu prinde top 10 al celor maibine vândute cărți, cu volumul său „Niște răspunsuri”, care i-aconvins pe 2.890 de români să îl cumpere.

Secretul nutriționistului

Profesorul Menci este singurul autor cu două volume înclasament. Dacă cea mai bine vândută carte a anului trecut înDiverta a fost „Și noi ce mai mâncăm?”, volumul „Și noi ce maimâncăm… ca să slăbim”, volumul al doilea, al aceluiași GheorgheMencinicopschi, ocupă poziția a opta în topul vânzărilor, 2.622 deexemplare. Nutriționistul îl întrece la mustață pe MirceaCărtărescu, care a vândut „Frumoasele străine” în 2.537 deexemplare.

„Uite cum își face omul dușmani”, mărturisește pentru gândulprof. Mencinicopschi. Cu un aer glumeț, celebrul medic – caredomină și în topul celor mai căutați autori români ai anului trecutlăsând în urmă nume precum Octavian Paler, Mircea Cărtărescu oriMarin Preda – spune că” nu a avut niciodată ambiții de scriitor”,dar și-a dorit mereu să fie cel mai bun în domeniul său. „Dacă șicărțile astea sunt o confirmare a acestei vechi dorințe, nu potdecât să mă bucur că am reușit astfel să pun o mică piatră lasănătatea românilor”, mai spune nutriționistul. „Am o satisfacție:că oamenii devin mai conștienți de ceea ce mănâncă și de felul încare se alimentează”. Menci promite că și în 2011 le va aduceromânilor un alt volum care să-i poarte semnătura. „Va fi o cartede rețete, ce va prezenta și modurile corecte de preparare aanumitor feluri de mâncare”, mai spune pentru gândulnutriționistul.

Tags:
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...