• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

ROMÂNII AU TALENT, sezonul 2. Cine sunt acrobații de la X-treme Brothers, marii câștigători ai primei semifinale

Povestea celor trei acrobați

Primii finaliști ai ROMÂNII AU TALENT 2012 au fost deciși, vineri seară, în urma voturilor publicului, dar și a votului juraților. Pe locul întâi s-au clasat cei trei acrobați din trupa X-treme Brothers, care au fost favoriții publicului. Ei au fost urmați în clasament de de Loredana și tatăl său, Cristian Fieraru. Pe locul al treilea a fost trupa de dans Aset Crew, trimisă în finala din 11 mai de juriu.

LIKE AICI: CINE AI VREA SĂ CÂȘTIGE LA „ROMÂNII AU TALENT”?

Favoriții publicului, cei trei băieți de la X-treme Brothers, adică frații Laurențiu și Valentin Coman și Ionuț Dobre, au reușit să aibă o prestație fără cusur. La finalul numărului, cei trei jurați s-au ridicat în picioare și i-au aplaudat, împreună cu întreaga sală. Succesul lor a fost rezultatul miilor de ore de antrenament, dar și al talentului lor.

Numărul lor de acrobație i-a impresionat atât de tare pe jurați, încât aceștia au spus la unison: „E obligatoriu să fiți în finală!

Membrii trupei X-treme Brothers au început să facă sport de mici. Cum provin din familii modeste, s-au folosit de talentele lor pentru a se întreține și pentru a-și putea finanța studiile. Acrobații au colaborat cu mai multe circuri de-a lungul timpului, perioadă în care și-au pus la punct un nou număr artistic, de echilibru mâini pe mâini.

Am lucrat numărul de echilibru alături de colegii mei timp de un an și jumătate în afara țării (în Italia, n.red.), întrucât în România nu am primit oferte de lucru decente care să reflecte munca depusă de noi”, a povestit Laurențiu.

Munca nu a fost lipsită de sacrificii, inclusiv de ordin fizic. Antrenamentele dure au dus la accidentări. Laurențiu, spre exemplu, a avut rupturi de menisc la ambele picioare, problemă pe care nu a rezolvat-o încă, deoarece presupune o intervenție chirurgicală, care l-ar forța să-și întrerupă activitatea.

„De-a lungul timpului, lucrând în mai multe circuri, din lipsa programului artistic, am fost nevoit să invăț și alte numere de circ, fiind amator în aruncarea cu cuțite și topoare la țintă vie, precum și în show-uri de fakir cu șerpi și tarantule, echilibru pe monociclu și jonglerii”, mai spune Laurențiu.

Cât despre fratele lui, Valentin, acesta spune că este foarte pasionat de iluzionism și jonglerie. „Pentru o perioadă de timp, am încetat această activitate, acceptând provocarea de a lucra ca animator pentru copii, dispunând deja de abilitățile necesare noului job (iluzionism, jonglerie, echilibru pe monociclu)”, a povestit Valentin Coman.

Ionuț Dobre a fost nevoit să plece la muncă în Spania, la cules de măsline, după ce nu a mai putut continua facultatea din lipsă de bani. „La jumatatea anului 2010, am revenit în țară și m-am alăturat vechilor colegi de trupă pentru a lucra intens la un nou număr artistic, echilibru mâini pe maini. O dată perfecționat numărul, am contractat o ofertă de lucru în Italia, care să-mi asigure un venit suficient și pentru a-mi ajuta familia”, a povestit Ionuț, care este originar din Câmpina.

Acum că au reușit să ajungă în finală, acrobații de la X-treme Brothers se văd mai aproape de marele premiu de 120.000 de euro, dar și de titlul de cel mai talentat român.

Inchide