• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

ROMÂNII AU TALENT, sezonul 2. Loredana și tatăl ei, Cristian Fieraru, merg mai departe în finală

ROMÂNII AU TALENT, sezonul 2. Loredana și tatăl ei, Cristian Fieraru, merg mai departe în finală
Concurenții din Vulcan au făcut credit la bancă pentru a participa la concurs.

Primii finaliști ai ROMÂNII AU TALENT 2012 au fost deciși, vineri seară, în urma voturilor publicului, dar și a votului juraților. Loredana, care a uimit prin asemănarea cu Andra, va merge, împreună cu tatăl său, Cristian Fieraru, în finala din 11 mai. EI s-au clasat pe locul al doilea, după acrobații de la X-treme Brothers. Pe locul al treilea a fost trupa de dans Aset Crew, aleasa juriului pentru finală.

LIKE AICI: CINE AI VREA SĂ CÂȘTIGE LA „ROMÂNII AU TALENT”?

Loredana și Cristian Fieraru au cucerit la preselecții publicul și jurații cu interpretarea unică a piesa trupei Cargo, Ploaia. Adolescenta din Vulcan a cântat și vineri seara acompaniată la țambal de tatăl ei, un agent de pază, care a spus că pentru a veni din Vulcan la preselecțiile de la Timișoara a făcut credit la bancă.

Ca urmare a voturilor telespectartorilor, tatăl și fiica s-au clasat pe locul al doilea. Cei trei jurați au avut numai cuvinte de laudă și încurajări pentru Loredana și Cristian Fieraru. Dacă lui Mihai Petre a apreciat că bărbatul a avut în permanență grijă de fiica lui, Andra s-a arătat impresionată de sinceritatea cu care cântă Loredana și de originalitatea întregului moment artistic. „Îmi doresc foarte mult să vă văd în finală”, a spus Andra, iar dorința i-a fost ăndeplinită la finalul serii.

Cristian Fieraru, tatăl Loredanei, spune că s-a „îndrăgostit” de țambal la vârsta de 14 ani. „Primul meu țambal a fost unul construit de mine, pentru că nu îmi permiteam să cumpar unul. M-a fascinat sunetul țambalului și m-am îndrăgostit pe loc de acest instrument magic. Nu m-a învățat nimeni să cânt la acest instrument, am învățat singur din propriile mele puteri”, a povestit bărbatul.

Nici Loredana, în vârstă de 16 ani, nu a avut parte de altă educație muzicală decât cea pe care a primit-o acasă, de la tatăl său. Exersează însă de când era mică.

„Talentul muzical al fiicei mele l-am descoperit când ea avea 8 ani. A început să cânte la diverse activități culturale ale orașului Vulcan și ale școlii Generale, nr. 4 din Vulcan. Ea nu a urmat nicio școală de muzică, exersând cu mine acasă. La vârsta de 12 ani, am luat-o cu mine la diverse activități culturale, cântand pe mai multe scene, aât din oraș, cât și din județ”, a mai povesit Cristian Fieraru.

Loredana și-ar fi dorit să meargă la Liceul de Muzică din Deva, dar, cum părinții ei nu au avut bani pentru a o trimite la școală într-un alt oraș, s-a înscris la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan.

Loredana și Crisrian Fieraru au acum șansa să câștige marele premiu de 120.000 de euro titlul de cel mai talentat român, în cadrul finalei din 11 mai.

Inchide