ROMÂNII AU TALENT. Sezonul 2, show-ul cu numărul 5. Gândul a transmis LIVE. GALERIE FOTO

Redactor:
Diana Marcu
Un mentalist, un trio de muzicieni, un altul de acrobați care fac echilibristică, un grup de pantomimă, plus doi sculptori în gheață și în fructe au fost câteva dintre surprizele show-ului difuzat de Pro TV, vineri seară.

Show-ul cu numărul 5 din ediția a doua a concursului difuzat de Pro TV a debutat cu un moment incredibil susținut de Cristian Gog, un concurent din Cluj, care s-a prezentat drept mentalist. El a adus cu sine și recuzita: un plic, un articol de ziar, un cartonaș și niște linguri. Bărbatul citește gândurile și îndoaie lingurile.

ȚI-A PLĂCUT EDIȚIA DIN ACEASTĂ SEARĂ? LIKE AICI!

Mai mult, le-a cerut celor trei jurați să-l ajute. Le-a vorbit despre Matrix și efecte și sub ochii mirați ai acestora a îndoit lingurile din dotare. „E incredibil”, spunea Mihai Petre.

„Am capacitatea să modific consistența acestui metal. Că lingura asta nu e de metal, ci de plastic”, spunea Gog în aplauzele sălii, în timp ce una dintre lingurile pe care le ținea în mână s-a îndoit până s-a rupt. „Actul tău e fantastic”, i-a spus Mihai Petre concurentului, în timp ce Andi Moisescu i-a replicat: „Ești actul meu artistic favorit”.

„E minunat ce ai făcut, i-a spus Andra concurentului”, afirmând că îi este frică de el. Cu trei de DA obținuți de la cei trei jurați, Gog merge în faza următoare a show-ului.

Cum taie un practicant de arte marțiale un măr în jumătate

În ediția de vineri, 16 martie, a show-ului „Românii au talent”, pe scenă a urcat și un grup de practicanți de acte marțiale din Cluj, al căror număr a crescut tensiunea celor din sală.

Ba chiar și a Andrei, care să stea cu mâinile la ochi în cea mai mare parte reprezentației. Grupul Condor  nu a făcut doar o simplă demonstrație de forță, ci a dat și o lecție de concentrare. Punctul culminant a fost reprezentat de momentul în care un măr aflat pe abdomenul unuia dintre concurenți a fost tăiat cu sabia. Tensiunea a fost la fel de mare și atunci când unul dintre concurenți a tăiat un castravete pe care un altul îl sprijinea cu barbia de piept.

Cu trei de DA, aceștia merg în faza următoare a show-ului. La fel și o dansatoare, care improvizează, o cântăreață de country și doi bicicliști care au făcut acrobații pe roți.

„Un român și un țigan” fac show la Românii au talent

Un moment special l-a reprezentat cel oferit de Flaviu fără S, după cum s-a prezentat, și de prietenul lui, Riky. Cei doi adolescenți, unul român, iar celălalt de etnie rromă, au oferit o sesiune de dans electric și țigănesc.

Fiecare a dansat, spre surprinderea juriului și a sălii, dansul specific ceilalte etnii. Așa că Riky a ofierit o probă de electric dance, iar Flaviu – de dans țigănesc. „Băieți, sunteți al naibii de buni”, le-a spus Petre tinerilor, ]n timp ce Andi Moisescu s-a declarat cucerit. „Nu știu care e țigan și care e român. Sunteți doi oameni extrem de talentați, care m-ați cucerit”.

Cu trei de DA din partea juraților, duetul merge în faza următoare a emisiunii concurs.

Mihai Petre: „Sunteți fantastici. Ați fost mai buni decât prima dată”

Un alt moment gustat de public, dar și de jurați a fost cel oferit de un trio care a promis să facă show – „ca o continuare a celui de anul trecut”, după cum au afirmat cei trei actori, care înseamnă Master Red & OZN.

Ca și în primul sezon al emisiunii, când au fost prezenți cu un număr de pantonimă – Foc încrucișat – , cei trei au respectat personajele: hoțul, pițipoanca și polițistul. Au continuat și povestea, dar au dezvoltat personajele parodiind piese celebre spre deliciul privitorilor.”Ne-au plăcut personajele așa că ne-am gândit să facem o continuare. Vrem să facem show și am lăsat o treabă neterminată”, și-au motivat ei prezența pe scenă.

„Am fost cucerit încă de anul trecut”, a replicat Andi Moisescu, acordându-le la finalul numărului concurenților un DA. Răspunsuri afirmative au primit și de la Andra, dar și de la Mihai Petre care le-a spus comicilor ca au fost mai buni decât în primul sezon al emisiunii.

VEZI AICI NUMĂRUL CU CARE MASTER RED S-A PREZENTAT ÎN PRIMUL SEZON AL EMISIUNII „ROMÂNII AU TALENT”

Aplauzele juraților și ale sălii au mers și spre o adolescentă de 15 ani, Loredana Fieraru care, deși peltică, a cântat piesa trupei Cargo, Ploaia, acompaniată la țambal de tatăl ei, Cristian Fieraru, 38 de ani. Cu trei de DA, adolescenta care i-a făcut Andrei pielea de găină și a ridicat-o de pe scaun, merge în faza următoare a show-ului.

„Am avut sentimentul că o văd pe Andra la 15 ani”, a fost replica lui Andi Moisescu. „Aveți o comoară acasă, iar tu ai un tată care știe bine de tot cu ce se mănâncă muzica”, le-a mai spus juratul concurenților, nu înainte de a rosti cel de-al treilea răspuns afirmativ.

Sculpturi în pepene realizate de un paramedic SMURD

Pe scena de la „Românii au talent” au urcat și două cântărețe la țiteră, surori, dar și un paramedic de la SMURD Brașov, Băncilă Adrian. Bărbatul și-a prezentat un talent pe care cu greu l-ai ghici având în vedere meseria pe care o practică. El sculptează în fructe și legume. Pentru că face „lucruri extraordinare atât în viața profesională, cât și în cea personală”, Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu l-au trimis pe paramedic în faza următoare a competiției.

Show-ul a continuat și în culise unde Pavel Bartoș și Smiley au testat operele de artă create de Adrian Băncilă. Ei au ales câteva bucăți de ananas, în vreme ce Andra, pofticioasă, a cerut pepene.

Spectacol au oferit și trei frați din Craiova, care au urcat pe scenă cu chitarile lor. Ionuț, Georgeta și Stan Zamfirescu au oferit celor prezenți bucurie, iar asta s-a văzut în aprecierea juraților și în aplauzele sălii. „Ați fost fantastici, m-ați lăsat mut și aveți un viitor minunat”, le-a spus Mihai Petre, în vreme ce Andra le-a vorbit celor trei despre plăcerea de a-i asculta.

„Fraților, pe voi vă paște un cantonament”, a replicat Andi Moisescu. „Vă văd în finală la Românii au talent. A fost o victorie pentru voi, dar și pentru noi, că ne-am ales cu un moment special.” Cu trei de DA, frații Zamfirescu merg în etapa următoare a spectacolului de divertisment.

O olteancă de 11 ani, considerată de Andra noua Marie Tănase

Din cea de-a cincea ediție a show-ului nu au lipsit nici divergențele între jurați. Andra și Mihai Petre au avut o discuție aprinsă în privința unei concurente de numai 11 ani.

Deși Mihai este de părere că numărul fetiței nu are nimic special, Andra a susținut că aceasta are o voce nemaipomenită pentru vârsta ei, mai mult a numit-o o nouă Maria Tănase a României. Cel de-al doilea susținător al copilei a fost Andi Moisescu, care cu al doilea DA acordat a trimis-o pe copilă în etapa următoare. „Ești o olteancă frumoasă, aprigă și foarte talentată”, și-a motivat decizia juratul.

Extreme Brothers a fost trioul de acrobați care l-au făcut pe Mihai Petre să exclame: „Până acum, pentru mine sunteți numărul 1”, și asta pentru că cei trei băieți – Lari, Piciu și Vali – au oferit o demonstrație de forță, de echilibru și de încredere.

Băieții, care provin din Câmpina și din Băicoi – au spus că sunt diferiți de trupa Balance, finalistă în primul sezon. „Figurile lor sunt mobile, ale noastre sunt statice. Plus că noi lucrăm în trei”, și-au punctat Extreme Brothers atu-urile.

Ei și-au prezentat numărul pe o masă specială. Sala i-a aplaudat în picioare pe acrobați, iar jurații le-au acordat trei de DA.

Un cântăreț de hip hop, lecție de viață pentru români

Un alt moment emoționant a venit de la Daniel Mirică, un tânăr constănțean care cântă hip-hop într-un scaun cu rotile. El a făcut-o pe Andra să plângă.

Miriță a ridicat sala în picioare cu melodia lui. Băiatul pasionat de hip-hop a rămas paralizat în urma unui accident, ]n timp ce se ducea la un concert ]n care urma s[ perfomreze, dar cu toate acestea nu a renunțat la pasiunile sale – sportul (baschet ) și muzica. A scos chiar și un album – Am fost plecat, la doi ani de la accidentul pe care acesta l-a suferit. „Poveștile autentice sunt poveștile puternice”, i-a spus Moisescu tânărului. „Nu o să-ți iei publicul înapoi pentru că nu l-ai pierdut niciodată”.

„Ar trebui să schimbi versurile”, i-a spus emoționat tânărului și Mihai Petre. „Nu La mine în cartier lumea știe cine sunt, ci La mine în România lumea știe cine sunt. „Ne-ai dat tuturor o lecție de viață. Ar trebui să fii un model”, i-a replicat Petre concurentului de 25 de ani, în timp ce Andi Moisescu i-a zis că-l așteaptă în etapa următoare, în care acesta a trecut cu trei de DA.

Tot trei de DA au luat și un grup de dansatori, LilMotion, un sculptor în gheață, Iulian Tănase, 32 ani, dar și un bucătar de 22 de ani stabilit în Brașov, Alexandru Chitic, care face jonglerii cu focul. Răspunsurile afirmative îi trimit pe toți acești concurenți în faza următoare a emisiunii concurs.

 

 

 

 

 

Inchide