ROMÂNII AU TALENT, sezonul 2. Ultima ediție înregistrată a emisiunii de la Pro TV. Gândul a transmis LIVE TEXT. VIDEO

Redactor:
Diana Marcu
Este una dintre prestațiile care...

Ultima ediție înregistrată a emisiunii „Românii au talent”a fost difuzată vineri seară, de la ora 20.30, urmând ca dintre participanții care au trecut de aceasă etapă să fie aleși 60 de semifinaliști, care se vor lupta pentru premiul de 120.000 de euro.

ROMÂNII AU TALENT. LIKE AICI!

După ce ultimul val de români din acest sezon și-a etalat talentele, juriul a făcut o nouă selecție. Dintre toți cei care, de-a lungul preselecțiilor, au primit minimum doi de „Da”, cei trei membri ai juriului – Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu – i-au ales pe cei 60 de semifinaliști, care se vor lupta pe parcursul a cinci emisiuni live pentru marele premiu de 120.000 de euro.

Nici această ultimă ediție nu a fost lipsită de surprize ori de bucate tradiționale, chiar de la debutul show-ului când masa juriului va fi umplută cu plăcinte și pâinici aduse de un ansamblu din Bistrița-Năsăud. Aceștia au venit să prezinte obiceiuri de nuntă din zona lor și nu au omis niciun detaliu: palinca, bucatele și câte un mic cadou tradițional pentru juriu și prezentatori.

Una dintre membrele ansamblului și-a serbat ziua pe scena de la „Românii au talent”, unde juriul, prezentatorii și întreaga sală i-au cântat „La Mulți Ani!”.

Smiley și Pavel Bartoș și-au demonstrat talentul de dansatori atunci când au fost invitați la joc de doamnele din Dumitra, o comună din Bistrița-Năsăud, care le-au arătat celor doi prezentatori ce înseamna folclorul bistrițean.

Fostul finalist de la „Românii au talent” a revenit pe scenă

Pe scena de la Cluj a urcat și un invitat surpriză: Emil Luca, românul care și-a învârtit soția de sute de ori în primul sezon al emisiunii „Românii au talent”. Acesta a venit pentru a-și susține un prieten în care are mare încredere, pe Mancingo Alexandru, de 48 de ani.

„Cântă la vioară, cântă vocal și joacă ca focul”, și-a descris Luca tovarășul „de ansamblu și de nunți”. „Cât de bine le face stabilește juriul”, a mai spus fostul concurent, care a surpins jurații intrând în scenă cu o cârjă metalică.

„Luca are coxartroză”, a explicat fostul finalist din primul sezon al show-ului „Românii au talent”.

Prietenul său, care a interpretat o doină acompaniindu-se la vioară și ulterior dansând, a trecut în faza următoare a competiției, cu doi de Da, obținuți de la Andra și de la Andi, care l-au considerat pe Alexandru Macingo talentat la doinit.

„Aveți o tehnică vocală foarte bună”, i-a spus Andra concurentului. „Nu oricine poate să cânte o doină cum ați cântat-o dumneavoastră”, a continuat jurata. De altfel, ea s-a contrazis cu Mihai Petre. În timp ce juratul a considerat că bărbatul de 48 de ani „are talent, dar nu are nicio șansă să meargă mai departe”, Andra a replicat: ” Are mega talent, nu talent”, fiind susținută de Andi Moisescu.

Jurații au fost cuceriți și de Alexandru Munteanu, de 22 de ani. Tânărul este student și a cucerit inimile fetelor cu accentul spaniol, părul lung prins în coadă și cu rapiditatea cu care poate cânta la chitară.
Andra a rămas și ea uimită de aptitudinile băiatului care studiază în Spania muzica clasică și flamenco.

Momentul de dresaj savurat de Mihai Petre

La preselecțiile de la „Românii au talent”, organizate la Cluj, s-a prezentat și o tânără medic veterinar, însoțită de Bailey, un cățel din rasa Beagle, care a convins jurații să-i acorde trei de DA. Tânăra a povestit că Bailey i-a fost donată în urmă cu trei ani și că era o cățelușă care rodea tot: de la canapea, la haine. În timp, între cele două s-a stabilit o relație de prietenie.

„La început era un cățel de companie, apoi a devenit un prieten, iar acum e aproape totul”, a explicat tânăra relația dintre ea și simpaticul Beagle.

URMĂREȘTE NUMĂRUL DE DRESAJ EXECUTAT DE BAILEY

Împreună au oferit un număr senzațional de dresaj, care i-a încântat pe jurați. „Mi-a plăcut momentul tău. A fost fantastic, îl așteptam”, i-a spus concurentei Mihai Petre.

El a vrut să dea noroc cu cățelul și ajutat de stăpâna Beagle-ului a reușit să primească o lăbuță de la acesta. „Ai putea să fii la fel de tandru și cu oamenii, Mihai?” , l-a întrebat pe acesta Andi Moisescu, spre deliciul publicului. Cu trei de DA, cățelușul care a mâncat crenvurști, și-a acoperit ochii rușinat sau a mimat că a murit, merge în faza următoare a competiției.

Concurentul căruia Andi Moisescu i-a spus: „Pentru mine TU ești

„Cred că juriul va fi bulversat un pic”, a promis un actor de 22 de ani din Bacău, care s-a prezentat la preselecțiile de la București îmbrăcat cu un sacou galben. „Al lui tata”, așa cum a replicat atunci când Smiley i-a cerut haina.

Băcăuanul a cântat hip-hop, versificând spre deliciul juraților și al publicului, care l-a acompaniat pe tot parcursul piesei.

VEZI AICI CLIPUL CU RĂZVAN ALEXE

Răzvan Alexe, „repărașul din Bacău”, așa cum s-a autocaracterizat actorul, a ridicat jurații în picioare. „Am rămas extrem de încântată de ceea ce am auzit”, i-a spus Andra concurentului.

„Ascultându-te, în mine s-a produs un declic, a replicat Andi Moisescu. Eu cred că tu ești. Și dacă n-o să fi pentru toți, îți spun că pentru mine tu ești”, a continuat juratul. Mi-ai plăcut la nebunie, a continuat în același ton și Mihai Petre. Mulțumit că Alexe își compune singur versurile , acesta a spus doar: „Bun, bun, bun”.

Cu trei de DA, Răzvan Alexe merge în faza următoare a competiției.

La fel cum merg și magicianul Verdini, care a scos porumbei de unde nimeni nu se aștepta sau micuța Laura Dragomir, care a oferit un număr de gimnastică ritmică cu cercuri.

Pe scena de la „Românii au talent” a urcat și un tânăr pianist, care a reușit să o topească pe Andra cu interpretarea piesei sale. Jurata i-a strigat Bravo adolescentului Cosmin Mihalache, care a venit la preselecții cu bunica lui extrem de emoționată. Fermecată, jurata i-a spus : „Tu ai mai avut pitite acolo lângă pian încă două mâini cu care ai cântat”.

„Foarte mult mi-a plăcut”, i-a replicat Mihai Petre, în vreme ce Andi Moisescu a vorbit despre imposibilitatea de a nu remarca talentul deosebit al acestui tânăr: „Pari un băiat special care o să ajungă departe în concursul nostru”, a mai spus acesta.

MINI RECITALUL OFERIT DE COSMIN MIHALACHE

Ca să participe la competiție, băiatul a primit bani de la bunică, care s-a împrumutat bani de la bancă. „În viața mea nu m-am simțit așa de emoționat. Am simțit că am realizat ceva cu munca mea”, a mai spus adolescentul plângând după ce a auzit verdictul juraților.

Ciprian, concurentul care a cântat …la dinți și fălci

Cu DA-uri de la jurați merg mai departe și doi mici magicieni, plus un domn care a cântat la fierăstrău.

Un moment exotic l-a oferit Ciprian, abia ieșit din spital, cu o branulă pe braț. Bărbatul a cântat, așa cum singur a spus, „la dinți și la fălci”, spre mirarea juraților. Deloc convinși de prestația acestuia, Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu au decis: Ciprian are nevoie de sănătate, așa că mai bine merge acasă.

Valentin Busioc, cel care a cântat la tastele telefonului melodia sponsorului emisiunii în primul sezon al emisiunii, a revenit. De data asta, cu același număr, dar interpretat cu ajutorul unei aplicații la un smartphone. „A fost superb”, i-a spus concurentului Mihai Petre înainte de a-l dezarma cu verdictul său negativ. De altfel, Busioc n-a reușit să-i convingă nici pe ceilalți doi jurați de talentul lui.

Ajutat de vocea sa, sau d enegativ – după cum au glumit prezentatorii show-ului în culise – Gheorghe Vijai din Constanța merge cu trei de DA în etapa următoare. La fel și Andrei Stratulat, un puști cu chitară electrică.

„Pentru vârsta ta sunt realmente impresionant”, i-a spus acestuia Andi Moisescu, în vreme ce Andra i-a recomandat să zâmbească mai mult pentru că are doi de DA. Pe al treilea, micul chitarist l-a obținut de la Mihai Petre.

Stelian Fericeanu, un tată singur, i-a convins pe doi dintre jurați că merită să meargă în faza următoare a competiției cu dansul lui. Trupa Shadows din Constanța însă a obținut trei răspunsuri afirmative cu numărul de acrobație pe care l-a prezentat. „Ați făcut spectacol”, le-au spus jurații concurenților.

Mihai Teacă, un puști emoționat, a venit la preselecții cu tatăl lui, lăutar percuționist. Copilul de 12 ani a cântat o canțonetă și și-a făcut tatăl aflat în culise să plângă. „Vreau să îâi mulâumesc pentru un lucru. O să îmi dai șansa să aud o sală întreagă strigând Mihai! Cred că ai potențial, mi-a plăcut”, i-a spus copilului Mihai Petre. „Când ai intrat pe scenă credeam că o să îmi spui o poveste. Băieâii puternici ca tine au și un viitor.”

ASCULTĂ-L PE MIHAI TEACĂ CÂNTÂND

La rândul său, Andi Moisescu a punctat: „Când unul dintre părinți e lăutar, ori e nimic, ori e foarte bine. La tine e foarte bine”.

Cu trei de DA copilul merge mai departe.

Un concurent de 68 de ani a șocat o sală întreagă

Trupa Sobis din București a prezentat un dans al călușului cu ghete de kangoo jumping. Dacă lui Mihai Petre nu i-a plăcut dansul considerându-l un exercițiu fizic, Andi Moisescu a fost de altă părere: „Dacă țara vrea țopăială, să-i dăm țopăială”.

Juratul a dat un vot favorabil, la fel și Andra, care a motivat că iubește folclorul și mișcarea. Cu doi de DA, Sobis merge în faza următoare a competiției.

În ciuda vârstei sale, un pensionar de 68 de ani a demonstrat că este în formă și că știe ce înseamnă acrobația. Tiberiu Antal l-a făcut pe Mihai Petre să spună că-l invidiaze pentru forma în care se află: „Mi-aș dori ca la vârsta pe care o aveți dumneavoastră să fiu și eu într-o formă la fel de bună”. Cu trei de DA, acesta merge mai departe.

VEZI AICI VIDEO CU TIBERIU ANTAL

Trupa Aset Crew, cu încălțăminte colorată, i-a făcut pe jurați să le acorde trei de DA pentru dansul pe care l-au prezentat.

Ce i-au cântat jurații unei mirese

Victor Beliciu și soția sa indiancă au adus pe scena de la „Românii au talent” un dans specific și un instrument ciudat, descris de Beliciu drept dureros. Momentul însă nu a convins, dar a fost pigmentat de o apariție care nu era programată. O mireasă.

Tânăra, îmbrăcată în alb, s-a prezentat drept Ruxi, și a spus că a fost furată de Pavel Bartoș și de Smiley. Ajunsă pe scenă, miresei i s-a cântat piesa tradițională Ia-ți mireasă ziua bună.

Mai mult decât atât, Mihai Petre a invitat-o pe tânără la dans. Cei doi au efectuat în aplauzele juriului câțiva pași de vals.

 

Inchide