ROMÂNII AU TALENT, sezonul 3. Magicianul Vlad Grigorescu, după mentalistul Cristian Gog: „Patru ani am pregătit numărul pe care l-ați văzut în semifinală”

ROMÂNII AU TALENT, sezonul 3. Magicianul Vlad Grigorescu, după mentalistul Cristian Gog: Patru ani am pregătit numărul pe care l-ați văzut în semifinală
Publicat: 08/04/2013, 12:05
Actualizat: 31/07/2014, 20:22

ROMÂNII AU TALENT, sezonul trei a oferit o primă surpriză plăcută: VLAD GRIGORESCU, noul mentalist. Pentru mulți magia nu înseamnă decât o serie de trucuri cu cărți de joc, un iepure scos din joben sau o batistă „transformată” miraculos într-un porumbel alb. În cazul lui VLAD GRIGORESCU însă totul capătă alte dimensiuni: „Ca și muzica, dansul, pictura sau poezia, eu cred că magia este o formă de artă prin care se pot transmite mesaje și emoții. Magicianul trebuie să fie cel care deschide un drum nou pentru spectatori.”

Zis și făcut. VLAD a demonstrat toate astea atât în timpul preselecțiilor de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3, cât și în PRIMA SEMIFINALĂ a show-ului, când a reușit să cucerească publicul și adune voturile necesare pentru a-și continua drumul pâna la finala din 10 mai.

Acum în vârstă de 26 de ani, Vlad a făcut cunoștință cu magia pe când avea 6 ani. Atunci, tatăl lui i-a arătat un truc care avea să-i stârnească mai mult decât simpla curiozitate: „A venit la mine cu un nasture, l-a strâns în pumn și l-a făcut să dispară. Apoi m-a pus să caut în buzunarul de la spate și acolo am găsit nasturele. Tata nu este magician. Știa el trucul acesta și a vut să mă țină ocupat”, rememorează începutul Vlad Grigorescu. Așa a început totul, povestește el pentru gândul.

Proiect de licență – trusa de magician

Cu sfori ascunse în mâneci, monede în buzunare și pachete de cărți de joc, mentalistul și-a prezentat primele „spectacole” în curtea școlii. „A urmat o perioadă în care am început să citesc despre magie și magicieni. La un moment dat se difuzau la tv niște gale de magie, dar pentru că se transmiteau noaptea destul de târziu, îl rugam pe tata să mi le înregistreze ca să le pot vedea apoi. Mă uitam la video cu încetinitorul ca să pot învăța și eu ceva.”

În clasa a doua avea deja propriul „repertoriu” pe care adesea îl prezenta colegilor, în pauzele dintre cursuri, și părinților – care i-au fost public. Cu timpul, a vrut mai mult, să se diferențieze, zice el, de „tiparul magicienilor cu haine colorate și costume cu sclipici”. „Magia înseamnă mai mult decât iepurii scoși din pălărie”, spune. Și a început să lucreze la o trusă de magie pentru copii. De altfel, setul a reprezentat și proiectul cu care s-a prezentat la examenul de licență, și asta pentru că Grigorescu este licențiat al Universității de Arhitectură Ion Mincu, facultatea de Design de Produs. Pasiunea sa a continuat și pe perioada studenției când Vlad a avut și primele spectacole la Clubul Studenților, în cluburi și cafenele sau la evenimente caritabile.

„Primul spectacol ca profesionist l-am avut în 2005, în București. De atunci nu am avut pauze. Au fost perioade în care aveam și o sută de reprezentații pe an”, spune Grigorescu pentru gândul.

De altfel, chiar numărul pe care l-a adus în fața juriului și al publicului în PRIMA SEMIFINALĂ a concursului ROMÂNII AU TALENT a fost un fragment dintr-un spectacol pregătit cu mult timp în urmă.

„Momentul de vineri seara face parte din spectacolul meu „BLIND”, pe care îl fac de vreo 4 ani, așa că am avut timp suficient să-l pregătesc. A fost testat pe un public real, plătitor de bilet, în nenumărate rânduri”, explică Vlad.

Gog vs Grigorescu

Pentru preselecțiile de la ROMÂNII AU TALENT se pregătește de doi ani și zice că nu a fost de influențat de faptul că sezonul trecut al competiției a fost câștigat de un mentalist, Cristian Gog.

„A fost o decizie pe care o luasem deja. De două sezoane mă tot gândeam la asta, însă până acum nu am putut ajunge la preselecții”, punctează Vlad.

Vezi aici numărul lui VLAD GRIGORESCU din PRIMA SEMIFINALĂ de la ROMÂNII AU TALENT, SEZONUL 3.

Și nu, nu se teme că nu ar putea câștiga competiția din acest an, asta după ce anul trecut a câștigat titlul de cel mai talentat român un clujean cu un talent asemănător. Grigorescu crede în șansa lui: „Sigur, în mare, noi doi facem cam același lucru, însă încerc să mă diferențiez, să îmi formez stilul propriu”, explică el, mărturisind că unul dintre „maeștrii” pe care îi admiră în domeniu și care îl inspiră este britanicul Derren Brown.

Rețeta unui magician

VLAD GRIGORESCU își construiește singur numerele artistice: „Mă străduiesc mult ca ce fac eu să fie original. Vreau să știu că aplauzele sunt ale mele. Spre deosebire de alți participanți, toate momentele cu care m-am prezentat la ROMÂNII AU TALENT și cu care o să mă prezint sunt concepute de mine. Până la urmă, e vorba de talentul meu, nu al altora”, spune magicianul.

Din acest motiv, și atenția acordată pregătirii este specială: „Înainte, când m-am apucat, foarte mult timp petreceam exersând, experimentând, repetând. Ore. Multe. Acum mai puțin. E mai ușor să scrii după ce știi alfabetul. Acum, antrenamentul, repetițiile, se întâmplă mai mult în mintea mea, înainte să necesite și repetițiile fizice. Sunt trucuri la care mă gândesc doi ani, iar altele la care mă gândesc 20 de minute”, mărturisește.

Foto: vladgrigorescu.ro

Iar reacția publicului este pe măsură: „Unii îmi mărturisesc că le-am schimbat atitudinea față de viață prin actul meu, iar pentru mine asta este incredibil.”

Recunoaște că participarea la show-ul de talente i-a adus popularitate. Are luna aprilie full la capitolul angajamente artistice, iar un bilet la spectacolele lui costă în medie 20 de lei. Susține că e prematur să vorbească despre numărul cu care va merge în finală: deocamdată e în stadiul de idee: „Sunt încă în punctul în care trebuie să decid ce o să fac, apoi o să trec la treabă. Probabil vor fi niște zile, multe, în care nu voi fi foarte accesibil pentru cei din jur”, conchide VLAD GRIGORESCU.

Premiul cel mare de 120.000 de euro este acordat de COSMOTE.

LOTO – LOTO 6 DIN 49: Găsiți aici numerele extrase la LOTO duminică, 7 aprilie. Nimeni nu a câștigat premiul cel mare

Închisoare cu executare pentru un patron de televiziune din România: ”Avea o frică în oase...
A revenit declarația pe propria răspundere în România! Cum arată și cum trebuie completată
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop joi, 23 septembrie 2021. O zodie își poate schimba locul de muncă
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Cele mai bune SUV-uri mici. NOI sau RULATE, mașinile astea merită fiecare bănuț
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
„China a răspândit Covid-19 cu bună știință și a anunțat restul lumii foarte târziu“. Acuzațiile...
A revenit declarația pe propria răspundere în România! Cum arată și cum trebuie completată
MISTERUL celebrului CRANIU cu urechi a fost în sfârșit ELUCIDAT după sute de ani. „Este...
Cele mai ciudate marcaje de pe șoselele României. Localnicii se minunează de apariția lor
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie surpriză la final de 2021. Ce vor să facă...
PORTUL Constanța își REPARĂ șalupele, prin procedură SIMPLIFICATĂ, la Sorena S.A.
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Ultima oră: Lista completă a RESTRICŢIILOR impuse de azi. Va fi complet interzis!
BOMBA DIMINEȚII despre PFIZER! Anunțul venit chiar ÎN MIEZ DE NOAPTE. Este răsturnare totală de...
IONIȚĂ DE LA CLEJANI, ÎN STARE DE ȘOC. Necazurile se țin lanț în familia artistului
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...