Salariul lui Jeremy Clarkson pe 2011. BBC l-a plătit cu 2,57 milioane de euro pe cel mai controversat prezentator al Top Gear

Redactor:
Laura Holban
Salariul lui Jeremy Clarkson pe 2011. BBC l-a plătit cu 2,57 milioane de euro pe cel mai controversat prezentator al Top Gear
Controversatul moderator al emisiunii automobilistice Top Gear, Jeremy Clarkson, a reușit să își dubleze salariul în 2011 față de anul precedent, în ciuda scandalurilor în care a fost implicat.

Controversatul moderator al emisiunii automobilistice Top Gear, Jeremy Clarkson, a reușit să își dubleze salariul în 2011 față de anul precedent, în ciuda scandalurilor în care a fost implicat. Clarkson a încasat nu mai puțin de 2.57 milioane de euro, 2.15 milioane provenind de la firma sa care face profit de pe urma brandului Top Gear, iar ceilalți 421.000 de euro reprezentând banii pe care îi primește direct de la BBC, notează Daily Telegraph.

În 2010, Clarkson a încasat peste 1 milion de euro, reușind să-și dubleze veniturile în doar un an. Cecul gras pe care-l primește moderatorul Top Gear este doar cireașa de pe tort, Clarkson încheind un an plin de evenimente. Fosta sa soție nu s-a putut abține și l-a catalogat în public drept „o brută și un ipocrit”, însă comentariile acide, rasiste și cinice ale lui Clarkson însuși au fost cele care au stârnit cea mai mare vâlvă în Marea Britanie. Din cauza replicilor sale din rubrica editorială din The Sun și din cadrul emisiunii „One Show”, BBC a primit un număr record de plângeri, înregistrând circa 32.000 de persoane nemulțumite de comportamentul și comentariile prezentatorului TV.

Clarkson a gafat grav când a spus că i-ar împușca pe greviștii din sectorul public în fața familiilor lor, dar și când a comparat înotul sincron cu victimele unui tragic accident în urma căruia 23 de chinezi au murit înecați. Deși a insistat să lămurească că scuzele publice vin doar din partea BBC și nu și din partea sa, Clarkson are în continuare numeroși fani.

Inchide