Sărbătoarea Muzicii, în cheie electro, pop, rock și jazz

Redactor:
Diana Popescu
Sărbătoarea Muzicii, în cheie electro, pop, rock și jazz
În Capitală, Institutul Francez îi invită pe muzicieni să susțină concerte la sediul său, de-a lungul zilei de astăzi, iar pe spectatori - să-i urmărească la lucru, fără a scoate vreun ban din buzunar (intrarea este liberă).

În Capitală, Institutul Francez îi invită pe muzicieni săsusțină concerte la sediul său, de-a lungul zilei de astăzi, iar pespectatori – să-i urmărească la lucru, fără a scoate vreun ban dinbuzunar (intrarea este liberă). Seara, de la orele 21, respectiv22.30, doritorilor li se propun două reprezentații ale noului valsonor: Discoballs și Brum Conspiracy.

Discoballs este o entitate formată din Alexei (synth, sampler),Mizdan (chitară bass/synth) și Christian (tobe/percuție), oamenipreocupați de tot ce mișcă în electro, rock, pop și world music. Înaceastă seară, trupa va prezenta un concert pe stilul consacrat:electro cu accente breakbeat și drum & bass, plus un showvizual. Brum Conspiracy, proiect audio-vizual lansat la începutulanului 2009, creează prin muzică un echilibru între mai multestiluri de jazz experimental și sounduri electro. Brum Conspiracyeste format din tineri familiarizați deja cu scena muzicalăromânească: Piti, cunoscut și ca baterist al trupei E.M.I.L.,Cătălin – chitarist care a colaborat multă vreme cu trupa dealternativ Bumbapa și Cinty – VJ și artist vizual.

Organizată de Alianța Franceză la Brașov, Sărbătoarea Muzicii vaduce astăzi, la Centrul Cultural Reduta, con­certe susținute deelevi ai Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” – Corul Gym­nasium,Eliza Solomon (canto), Roxana Țintea (nai), Ansamblul deJazz/Muzică ușoară -, precum și spectacolul de teatru-dans”Tarara”, susținut de Trupa Mică București, a UniversitățiiNaționale de Artă Teatrală și Cinematografică. Publicul esteașteptat începând cu ora 18.

Timișoara a bifat deja Sărbătoarea Muzicii: sâmbătă, CentrulCultural Francez a prezentat, în cadrul festivalului BegaBoulevard, concertul trupei franceze Slowly Please, definită caprestatoare de „gimmick pop impetuos, piano romantic-săltăreț,rock-frenetic”, având o varietate de influențe, „de la Beethoven laDavid Guetta trecând prin Iggy Pop”.

Ziua de 21 iunie, a solstițiului de vară, este, din 1982, șiSărbătoarea Muzicii. Manifestarea artistică lansată în Franța afost, ulterior, exportată în toată lumea, începând cu 1985 – AnulEuropean al Muzicii.
În mai puțin de 15 ani, inițiativa a fost preluată de peste 100 dețări de pe cinci continente, devenind un eveniment unic trăitsimultan de milioane de oameni din întreaga lume.

An de an, Sărbătoarea Muzicii mobilizează artiști profesioniștiși amatori, care iau cu asalt străzile, piețele, cafenelele sauchiar bisericile, pentru a-i molipsi pe „civili” de pasiunea lorpentru sunete.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Pregătiri de război în Europa! O țară a făcut deja primul pas, declarațiile sunt clare
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Ce a făcut Mircea Radu după ce și-a dat demisia de la TVR. Decizia surpriză...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide