• Publicat:
Magazin

Scandal provocat de un tricou Versace. Donatella a anunțat că produsele au fost retrase de pe piață – FOTO

Un scandal a izbucnit după ce un tricou al companiei Versace a menționat Hong Kong și Macao drept țări independente. Un model din China a anunțat rezilierea contractului cu marca, anunță CNN

O actriță și cântăreață din China, Yang Mi, ambasadoare a mărcii Versace, a anunțat că a reziliat contractul cu celebra casă de modă, ca răspuns la o creație vestimentară în care două orașe ale Chinei, Hong Kong și Macao, sunt trecute ca țări.

Considerat de modelul chinez ca un afront, ambele sunt clasificate drept regiuni administrative speciale ale Chinei, care au guverne semi-autonome pe continent.

tricoul

Compania și designerul Donatella Versace și-au cerut scuze pentru situație și au calificat-o ca fiind o eroare nefericită.

Cu toate acestea, modelul Yang Mi a postat pe contul oficial al studioului ei, Jiaxing Xingguang, pe Weibo, cea mai mare platformă de socializare din China, că tricourile mărcii au încălcat politica „o singură țară” a Chinei.

„Integritatea teritorială și suveranitatea Chinei sunt dintotdeauna sacre și inviolabile”, se arată în comunicatul vedetei chineze. În calitate de companie a Republicii Populare Chineze, împreună cu Yang Mi, cetățean al Republicii Populare Chineze, ne declarăm profund jigniți”, se mai spune în anunțul de reziliere a contractului.

Versace a transmis oficial scuze ca răspuns la incident și a anunțat că tricoul nu mai este de vânzare. „Compania își cere scuze pentru designul produsului său, iar o rechemare a tricoului a fost implementată în iulie”, a scris marca pe Twitter.

Donatella Versace și-a cerut scuze. „Îmi pare foarte rău pentru recenta eroare nefericită care a fost făcută de compania noastră și care se discută în prezent pe diverse canale de socializare”, a scris ea pe Instagram.„Niciodată nu am vrut să nu respect suveranitatea națională a Chinei și acesta este motivul pentru care am vrut să-mi cer scuze personal pentru o astfel de inexactitate și pentru orice suferință pe care ar fi putut-o provoca”, a scris Donatella Versace.

Conflictul vine pe fondul crizei din Hong Kong, unde de mai multe săptămâni au loc proteste violente în stradă, pornite de la un proiect care mărea puterea Chinei față de orașul cu statut special.

Foto: Weibo

Tags:
Inchide