Sclavism în secolul XXI: O companie este acuzată că își obligă angajații să mănânce lucruri îngrozitoare dacă nu își îndeplinesc sarcinile – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu
Sclavism în secolul XXI: O companie este acuzată că își obligă angajații să mănânce lucruri îngrozitoare dacă nu își îndeplinesc sarcinile – VIDEO
O companie de vânzări din Guizhou, China, a atras atenția pentru că se zice forțează angajații să mănânce pești vii și să bea sânge de pui dacă nu își îndeplinesc obiectivele stabilite.

Știrile despre angajații de la un magazin de materiale de construcții din Guizhou au apărut de curând, după ce un videoclip despre calvarul prin care trec angajații au fpst postat online.

În videoclip se poate observa cum un bărbat care înmânează pești vii dintr-o găleată de plastic către aproximativ două duzini de angajați îi instruia să „muște din ei până se fărâmă”. Videoclipul arată, de asemenea, oameni săraci care beau un lichid ciudat, care se pare că este sânge de pui.
În plus față de dovezile video, un purtător de cuvânt al companiei a recunoscut că evenimentul a avut loc, dar a susținut că angajații s-au oferit voluntar să ia parte…

Un reprezentant al super-magazinului de materiale de construcție a declarat pentru ziarul chinez Beijing News că incidentul a avut loc într-adevăr pe 4 august și a implicat aproximativ 20 de angajați care nu au reușit să-și îndeplinească cotele de vânzare. Cu toate acestea, el a subliniat că angajații s-au oferit voluntari să mănânce pești vii și să bea sânge de pui, ca o formă de motivație pentru a se descurca mai bine în viitor.

South China Morning Post a susținut această declarație într-un videoclip, spunând că majoritatea participanților la eveniment au fost proprietarii de magazine care au decis să se pedepsească consumând pește crud și bând sânge de animale, dar utilizatorii de social media nu au fost convinși.

După ce videoclipul șocant a devenit viral online, departamentul local de muncă le-a spus reporterilor că au început o anchetă asupra incidentului. Cu toate acestea, dacă aceste evenimente din trecut reprezintă un indiciu, proprietarul companiei și managerii săi nu vor trebui să facă față unei pedepse prea dure.

Ca întotdeauna, utilizatorii de social media chinezi au condamnat acțiunile angajatorului, dar dacă statul nu se implică, ultrajul public nu va opri astfel de lucruri să se petreacă din nou.

„Această„ pedeapsă „este comună în rândul companiilor care vând materiale de construcții. Chiar nu știu cum se gândesc acești șefi la aceste lucruri … „voluntar”? Mai mult ca frica de a-și pierde locul de muncă. Acești șefi răi sunt pervertiți „, a scris un utilizator Weibo.

„Se manifestă doar pentru muncă și demnitatea lor a dispărut”, a comentat o altă persoană indignată.

Foto: Captură YouTube

 

Inchide