Serialul „Urzeala Tronurilor” a cucerit și forțele de ordine. Armata și poliția îl folosesc pentru promovare pe rețele sociale

Redactor:
Razvan Tupa
Serialul „Urzeala Tronurilor” a cucerit și forțele de ordine. Armata și poliția îl folosesc pentru promovare pe rețele sociale
"Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" se dovedește un izvor de inspirație pentru forțele armate și poliția din diferite state europene care își promovează serviciile folosind elemente împrumutate din celebrul serial.

Armata franceză glumește folosind una dintre cele mai cunoscute formule din „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” și publică pe contul oficial de Twitter al Forțelor Armate o fotografie cu unul din tancurile pe care le are în dotare cu explicația „Dracarys”.

În limba High Valyrian, „Dracarys” înseamnă „Focul Dragonului”, fiind cuvântul folosit de Daenerys Targaryen pentru a da semnalul dragolului său, Drogon, să sufle flăcări distrugătoare.

Și poliția din Trondheim, un oraș din centrul Norvegiei, se alătură din mers curentului inspirat din serial publicând pe pagina proprie de facebook o imagine cu un membru al forțelor de ordine care împinge spre arest o persoană care are chipul Regelui Nopții, liderul Umblătorilor Albi, din serial.

Sezonul al optulea din „Urzeala Tronurilor” a debutat duminică seară, în SUA, cu episodul „Winterfell”, primul dintre cele șase ale seriei finale.

Încă de la lansare, în 2011, „Urzeala Tronurilor” a devenit un fenomen global și cel mai iubit serial din istoria HBO. „Game of Thrones” a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani și un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane „A Song of Ice and Fire/Cântec de gheață și foc”, de George R.R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor” are o acțiune amplasată într-un ținut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice și elementele fantastice vin în completarea acțiunii din „Urzeala tronurilor”.

Foto: Hepta

 

 

Inchide