Sexul de la prima întâlnire și discuțiile despre bani pot garanta fericirea în cuplu. STUDIU

Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 25/04/2012, 08:05

Relațiile nu funcționează după anumite legi și s-a demonstrat că nu există niciun ghid perfect pentru ca o relație de cuplu să meargă strună. Sfaturile pentru a continua sau a pune punct unei relații sunt demodate și nu se aplică pentru fiecare persoană în parte. „A-ți ghida viața după anumite reguli îți distrage atenția de la ceea ce vrei cu adevărat”, conchid specialiștii americani. În acest caz, o persoană riscă să acorde prea puțină atenție la ceea ce-și dorește cu adevărat și să dea greș la capitolul relații.

Jurnaliștii de la msnbc.com analizează reguli-cheie care odată păreau a fi esențiale pentru fericirea în cuplu și, mai apoi, în familie. „Nu te săruta de la prima întâlnire” sau „Nu te grabi să faci sex, așteaptă cel puțin trei săptămâni” sunt regulile nescrise ale unei relații, dar se pare că nu mai sunt eficiente în contextul actual.

Proba contrarie a sfaturilor de odinioară sunt relațiile care s-au dezvoltat după o aventură de o noapte, familiile fericite care au experimentat conviețuirea înainte de căsătorie sau cuplurile care au abordat problema delicată a banilor până a face marele pas.

Astfel, „Nu te muta cu un bărbat înainte de căsătorie”, „Sexul ocazional nu poate evolua într-o relație angajată”, „Pentru o partidă fierbinte de sex e nevoie de spontaneitate”, „Nu te culca niciodată certat cu partenerul” și „Nu vorbi despre bani cu iubitul decât dacă sunteți căsătoriți” sunt reguli la care puteți renunța, fără teama de eșec.

În conformitate cu cele mai recente descoperiri ale Centrului Național al Statisticilor de Sănătate (National Center for Health Statictics), mutatul împreună înainte de căsătorie este benefic și nu afectează șansele unei căsnicii fericite. Bill Cloke, autorul cărții „Fericiți împreună”, susține că o relație este puternic consolidată dacă partenerii locuiesc sub același acoperiș pentru că subiecții se pregătesc astfel în doi pentru întemeierea unei familii. „Partenerii trebuie să fie sinceri cu ei înșiși atunci când iau o astfel de decizie”, crede Cloke. Astfel, sunt puse în joc multe aspecte ale vieții de cuplu: angajamentul, intimitatea și înțelegerea reciprocă. Atât timp cât cei doi parteneri se înțeleg, nu există nicio regulă de care să se țină cont.

Pe lângă aceasta, mai există și alte reguli demontate de specialiști. Astfel, o partidă ocazională de sex se poate transforma într-o relație responsabilă și de durată, afirmă specialiștii în sociologie ai prestigioasei universități americane Iowa. Mai mult, studiile recente au demonstrat că un procent semnificativ al relațiilor serioase au început cu o partidă de sex.

Nici spontaneitatea în relațiile intime nu garantează o partidă fierbinte de sex. „Sexul spontan este un mit”, afirmă Laurie Mintz, autoarea unei lucrări de psihologie feminină. Pregătirile în prealabil pot spori momentul în sine. Și conflictele nesoluționate rapid între doi parteneri nu dăunează ulterior relației. Chiar dacă cei doi iubiți sau soți merg la culcare supărați, ei vor avea astfel suficient timp încât să analizeze mai bine situația și să ajungă la o înțelegere până se vor trezi.

Și evitarea discuțiilor legate de bani înainte de căsătorie nu sunt contraindicate, dimpotrivă, e bine sca două persoane necăsătorite să discute aceste chestiuni de ordin financiar înainte de a-și întemeia o familie.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...