Sexul de la prima întâlnire și discuțiile despre bani pot garanta fericirea în cuplu. STUDIU

Redactor:
Aura Stan
Relațiile nu funcționează după anumite legi și s-a demonstrat că nu există un ghid perfect pentru ca o relație de cuplu să meargă strună. Sfaturile tradiționale pentru a continua sau a pune punct unei relații sunt demodate și nu se aplică pentru fiecare persoana în parte.

Relațiile nu funcționează după anumite legi și s-a demonstrat că nu există niciun ghid perfect pentru ca o relație de cuplu să meargă strună. Sfaturile pentru a continua sau a pune punct unei relații sunt demodate și nu se aplică pentru fiecare persoană în parte. „A-ți ghida viața după anumite reguli îți distrage atenția de la ceea ce vrei cu adevărat”, conchid specialiștii americani. În acest caz, o persoană riscă să acorde prea puțină atenție la ceea ce-și dorește cu adevărat și să dea greș la capitolul relații.

Jurnaliștii de la msnbc.com analizează reguli-cheie care odată păreau a fi esențiale pentru fericirea în cuplu și, mai apoi, în familie. „Nu te săruta de la prima întâlnire” sau „Nu te grabi să faci sex, așteaptă cel puțin trei săptămâni” sunt regulile nescrise ale unei relații, dar se pare că nu mai sunt eficiente în contextul actual.

Proba contrarie a sfaturilor de odinioară sunt relațiile care s-au dezvoltat după o aventură de o noapte, familiile fericite care au experimentat conviețuirea înainte de căsătorie sau cuplurile care au abordat problema delicată a banilor până a face marele pas.

Astfel, „Nu te muta cu un bărbat înainte de căsătorie”, „Sexul ocazional nu poate evolua într-o relație angajată”, „Pentru o partidă fierbinte de sex e nevoie de spontaneitate”, „Nu te culca niciodată certat cu partenerul” și „Nu vorbi despre bani cu iubitul decât dacă sunteți căsătoriți” sunt reguli la care puteți renunța, fără teama de eșec.

În conformitate cu cele mai recente descoperiri ale Centrului Național al Statisticilor de Sănătate (National Center for Health Statictics), mutatul împreună înainte de căsătorie este benefic și nu afectează șansele unei căsnicii fericite. Bill Cloke, autorul cărții „Fericiți împreună”, susține că o relație este puternic consolidată dacă partenerii locuiesc sub același acoperiș pentru că subiecții se pregătesc astfel în doi pentru întemeierea unei familii. „Partenerii trebuie să fie sinceri cu ei înșiși atunci când iau o astfel de decizie”, crede Cloke. Astfel, sunt puse în joc multe aspecte ale vieții de cuplu: angajamentul, intimitatea și înțelegerea reciprocă. Atât timp cât cei doi parteneri se înțeleg, nu există nicio regulă de care să se țină cont.

Pe lângă aceasta, mai există și alte reguli demontate de specialiști. Astfel, o partidă ocazională de sex se poate transforma într-o relație responsabilă și de durată, afirmă specialiștii în sociologie ai prestigioasei universități americane Iowa. Mai mult, studiile recente au demonstrat că un procent semnificativ al relațiilor serioase au început cu o partidă de sex.

Nici spontaneitatea în relațiile intime nu garantează o partidă fierbinte de sex. „Sexul spontan este un mit”, afirmă Laurie Mintz, autoarea unei lucrări de psihologie feminină. Pregătirile în prealabil pot spori momentul în sine. Și conflictele nesoluționate rapid între doi parteneri nu dăunează ulterior relației. Chiar dacă cei doi iubiți sau soți merg la culcare supărați, ei vor avea astfel suficient timp încât să analizeze mai bine situația și să ajungă la o înțelegere până se vor trezi.

Și evitarea discuțiilor legate de bani înainte de căsătorie nu sunt contraindicate, dimpotrivă, e bine sca două persoane necăsătorite să discute aceste chestiuni de ordin financiar înainte de a-și întemeia o familie.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Mâncarea preferată în funcție de zodie – 12 preparate pentru 12 zodii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide