• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Sexul le face pe femei să se îndrăgostească, iar pe bărbați să vrea mai mult. Care este explicația

Sexul le face pe femei să se îndrăgostească, iar pe bărbați să vrea mai mult. Care este explicația
Femeile se atașază mult mai puternic de partenerii lor după o partidă de amor, spun oamenii de știință. Nu același lucru se întâmplă însă cu bărbații

Până de curând nu se știa cu exactitate ce se petrece în creierul unei femei atunci când are orgasm, dar cercetătorii americani de la Rutgers University, din New Jersey, au descoperit activitatea cerebrală se modifică în funcție de zona erogenă atinsă. Cu ajutorul unui scanner aceștia au observat că atunci când femeile ating punctul culminant se activează 30 de zone diferite din creier, printre acestea fiind și cele responsabile pentru emoții, simț tactil, bucurie, satisfacție și memorie. În același studiu s-a mai obervat că anumite zone din creier devin active cu două minute înainte de orgasm, informează Daily Mail.

CITEȘTE ȘI: STUDIU: O simplă vitamină ar putea trata disfuncția erectilă

Bărbații mai dependenți de sex decât femeile

În timpul partidelor de sex, organismul eliberează oxitocină, substanță cunoscută și sub numele de „hormonul dragostei”. Protrivit dr. Arun Ghosh, de la Spitalul Spire Liverpool, oxitocina ne face să nu mai fim defensivi și să acordăm mai multă încredere persoanelor din jurul nostru. Acest hormon crește nivelul de empatie și îi face pe oameni să se apropie mai mult.

Specialiștii în sexologie susțin că femeile elibereze o cantitate mai mare de hormoni ai dragostei decât bărbații. Din aceast motiv, reprezentatele sexului feminin se atașează mult mai repede emoțional și se îndrăgostesc mai ușor după o partidă de amor, decât bărbații.

Pe de altă parte, „atunci când un bărbat atinge punctul culminant, organismul lui eliberează dopamină, cunoscută și sub numele de hormonul plăcerii. Această substanță mai este responsabilă și de faptul că numărul bărbaților dependenți de sex este mai mare decât cel al femeilor”, precizează dr. Ghosh.

Sexul previne demența

Majoritatea dintre noi nu conștientizează faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, celulele creierului încep să se deterioreze. Potrivit medicilor, până la 35 de ani pierdem 7.000 de neuroni pe zi. Vestea bună este că persoanele care au o viață sexuală activă se pot bucura de regenerarea acestor celule, după un arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Princeton, din SUA.

CITEȘTE ȘI: Care este legătura între nopțile pierdute și apetitul sexual al bărbaților

Cercetarea, realizată pe cobai, arată că partidele de sex stimulează dezvoltarea neuronilor în acea parte a creierului responsabilă cu activitatea de memorare și de învățare.

Săruturile îmbunătățesc calitatea partidelor de sex

Buzele conțin de 100 de ori mai multe terminații nervoase decât vârfurile degetelor. Dr. Ghosh spune că un sărut activează anumite părți ale creierului responsabile cu diminuarea nivelului de stres. „Veți avea parte de o partidă de sex de calitate dacă începeți prin a vă săruta. Sărutul îmbunătățește întregul act sexual pentru că determină creșterea nivelului de hormoni ai plăcerii și ne face mai receptivi”, menționează medicul.

Orgasmul are efect analgezic

Orgasmul care capacitatea de a bloca centrii durerii. Studiile clinice efectuate atât pe oameni cât și pe animale au arătat că orgasmul poate bloca semnalele dureroase să ajungă la neuronii care răspund la durere. Specialiștii susțin că orgasmul este de trei ori mai eficient în cazul durerilor decât analgezicele.

CITEȘTE ȘI: Ce poate fi mai bun pentru o femeie decât sexul

ÎSexul te scapă de insomnii

Tot oxitocina elberată în timpul orgasmului este și unul dintre cele mai bune remedii împotriva insomniei. „În cazul bărbaților, orgasmul este echivalentul a 2-3 miligrame de diazepam, de aceea majoritatea simt nevoia să doamă după ce o partidă de sex”, conchide dr. Arun Ghosh.

Inchide