Shakira a scăpat de acuzația de plagiat în cazul unei piese celebre

Redactor:
Ana Obretin
Shakira a scăpat de acuzația de plagiat în cazul unei piese celebre
Cântăreții columbieni Shakira și Carlos Vives au scăpat de acuzația de plagiat în cazul hitului premiat cu Latin Grammy "La Bicicleta", după ce au fost dați în judecată de un cântăreț și producător muzical de origine cubaneză, potrivit The Washington Post.

Procesul a fost intentat în 2017, la o instanță din Madrid, Spania, țară în care locuiește Shakira.

Cântăreața în vârstă de 42 de ani și Vives, în vârstă de 57 de ani, au respins afirmațiile lui Livan Rafael Castellanos potrivit căruia „La Bicicleta” conține versuri, ritmuri și o melodie similare piesei sale din 1997 „Yo te quiero tanto”.

„La Bicicleta” a fost premiat cu două dintre cele trei trofee majore Grammy Latino la gala din 2016, pentru cel mai bun cântec și cea mai bună înregistrare.

 

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincții, printre care două premii Grammy și 13 Latin Grammy, și a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia „Despedida”, inclusă pe coloana sonoră a filmului „Dragoste în vremea holerei”, de Mike Newell. Printre cele mai reușite colaborări ale cântăreței au fost cele cu Beyonce și Wyclef Jean, pentru piesele „Beautiful Liar” și „Hips Don’t Lie”. Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat „El Dorado”, a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

 

Inchide