Silvia Dumitrescu: „M-am îngrășat din cauza hipotiroidiei 20 de kilograme. Nu pot dormi, am momente de depresie”. Cum se luptă cu boala

Redactor:
Mădălina Chițu
Silvia Dumitrescu: „M-am îngrășat din cauza hipotiroidiei 20 de kilograme. Nu pot dormi, am momente de depresie”. Cum se luptă cu boala
Interpreta de muzică ușoară Silvia Dumitrescu a fost diagnosticată în urmă cu 10 ani cu hipotiroidie, boală cauzată de insuficienta secretare a hormonilor de către glanda tiroidă

Interpreta de muzică ușoară Silvia Dumitrescu afost diagnosticată în urmă cu 10 ani cuhipotiroidie, boală cauzată de insuficientasecretare a hormonilor de către glanda tiroidă. „Primele simptomeale acestei boli au început atunci când Iulian, băiatul meu, aveatrei ani. M-am dus la doctor cam târziu, consider eu, respectiv laun an de când simptomele bolii se declanșaseră”, a mărturisitpentru gândulSilvia Dumitrescu.
Potrivit acesteia, de atunci a fost la diferite controale medicale,iar tratamentele recomandate nu i-au îmbunătățit starea desănătate. „Am avut și noduli pe glanda tiroidă, dar, în timp, cutratament medicamentos, aceștia au dispărut. Unii medici mi-aurecomandat să îmi scot glanda tiroidă, alții mi-au spus că nu estenevoie. Fără să exagerez, am fost la sute de medici și am încercatsute de tratamente, dar fără mari rezultate. Câteodată am impresiacă sunt un șoricel pe care se fac tot felul de experimente”,povestește cântăreața.

Zilnic petrece o oră jumătate în sala defitness

Silvia Dumitrescu s-a îngrășat din cauzahipotiroidiei 20 de kilograme, de care nu mai poate scăpa, deșieste o fire activă, dar își ține însă această greutate sub control,petrecând zilnic o oră jumătate în sala de fitness.

  • „După naștere, am reușit să slăbesc 38 de kilograme fără preamare efort. După ce mi s-a declanșat această afecțiune, nu mai potscădea în greutate, deși zilnic mă duc la sală și alerg pe bandătimp de 35 de minute, folosesc bicicleta timp de 30 de minute șialte 30 de minute la stepper, dar fără prea multe rezultate”,menționează interpreta de muzică ușoară. Aceasta completează căsunt perioade în care reușește să slăbească în jur de 3 – 4kilograme, dar în mai puțin de trei zile pune aproape dublu, „maiales când mă apucă crizele de tiroidă”.

Boala nu i-a afectat doar silueta, ci și psihicul. „Am momentecând sunt deprimată. Sunt nopți întregi când nu pot dormi, iar adoua zi trebuie să fiu plină de energie pentru că am filmări,întâlniri sau înregistrări. Autosugestia și sportul sunt singurelemetode care mă ajută să țin hipotiroidia sub control”, spune SilviaDumitrescu.
Pentru că și-a pierdut speranța în doctorii din România, cântăreațaintenționează să plece la Viena pentru a se trata acolo.

Inchide